Mama se obrušila na doktoricu koja joj je rekla da predugo doji: “Šokirala sam se”

Mama se obrušila na doktoricu koja joj je rekla da predugo doji: “Šokirala sam se”

IMOGEN Horton na Instagramu se požalila na iskustvo koje je doživjela tijekom nedavnog pregleda. Majka dvoje djece posjetila je liječnicu kako bi je zamolila za savjet o hemeroidima. Međutim, liječnica ju je tijekom pregleda upitala koliko planira dojiti svoje drugo dijete, staro sedam mjeseci.

“Imam stariju kćer od dvije godine i objasnila sam doktorici da zapravo nisam imala pauzu između njih dvije te da dojim bez prestanka dvije i pol godine. Ona mi je rekla da savjetuje dojenje godinu dana, kao i da je godina i pol svakako previše. Šokirala sam se”, objasnila je Imogen.

Kaže kako misli da liječnici ne bi trebali davati takve savjete, osobito ženama.

“Doktorica je napravila grimasu kad sam joj rekla koliko dojim. Što to radimo ženama? Zašto ih ne osnažujemo? Nikad nisam nikoga pitala koliko planira dojiti. Ostavite žene na miru”, dodala je.

Horton tvrdi da je svim ženama potrebno više podrške i manje osuđivanja jer bi tada majčinstvo bilo lakše. U odjeljku za komentare mnogi su se solidarizirali s njom.

“Mrzila sam taj komentar: ‘Još uvijek dojiš?’ Stvarno se nikoga ne tiče kada ću prestati”, napisala je jedna majka.

“Smeta me što liječnici iznose osobne stavove o dojenju, a uopće ne slijede smjernice Svjetske zdravstvene organizacije. Prijavite to”, savjetovala je druga.

“Ne razumijem zašto se žene toliko olako kritiziraju. Druge uopće ne bi trebale zanimati naša djeca i kako ćemo ih hraniti”, poručila je treća., piše Index.hr