Komplikacije oko Kolakušića, izvjesno je da neće ići u Sabor. Nagađa se tko će ga zamijeniti

Komplikacije oko Kolakušića, izvjesno je da neće ići u Sabor. Nagađa se tko će ga zamijeniti

Pojavila su se nagađanja kako bi njegova zamjena mogao biti Zlatko Hasanbegović koji je na jučerašnjim izborima zauzeo drugo mjesto na listi koalicije DP-a i “Prava i pravde” u I. izbornoj jedinici

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić izjavio je kako mu se koalicijski partner Mislav Kolakušić, čelnik stranke Pravo i pravda, ne javlja na telefon pa je sve izglednije da će Domovinski pokret upravljati s 13 od osvojenih 14 mandata, piše Jutarnji.

Kolakušić je i ranije rekao kako nikakvi manevri s HDZ-om ne dolaze u obzir, ali u Domovinskom pokretu neće morati previše očajavati budući da će ova siutacija njima otvoriti širi prostor za suradnju s HDZ-om. Takaođer, Kolakušić vjerojatno uopće i neće u Sabor budući da obnaša funkciju zastupnika u Europskom parlamentu što je nespojivo s mandatom u nacionalnom parlamentu. Kolakušić je isto tako najavio utrku za novi mandat u Bruxellesu pa je izgledno da će netko drugi u Sabor na njegovo mjesto, ali zasad nije poznato tko će to biti.

Pojavila su se nagađanja kako bi njegova zamjena mogao biti Zlatko Hasanbegović koji je na jučerašnjim izborima zauzeo drugo mjesto na listi koalicije DP-a i “Prava i pravde” u I. izbornoj jedinici.

Hasanbegović je osvojio 6.157 preferencijalnih glasova, što je dosta dobar rezultat, ali ni on se ne oglašava po pitanju spekulacija da bi mogao u Sabor kao ni Kolakušić.