Reakcije Mosta na rezultate anketa: “Bilo bi lijepo popeti se…”

Reakcije Mosta na rezultate anketa: “Bilo bi lijepo popeti se…”

Objavljene su prve izlazne ankete za parlamentarne izbore, nakon čega su stigle reakcije iz Mosta.

U Hrvatskoj su održani parlamentarni izbori, a Dnevnik Nove TV je u 19 sati objavio prve izlazne ankete, prema kojima Most osvaja 9 saborskih mandata.

Ankete je komentirao i Nino Raspudić

“Ovo su tek izlazne ankete i po ovome smo ostali na točno onome što smo imali – Most na osam, a partneri na jednom mandatu”, rekao je.

“Dobra je vijest visoka izlaznost građana jer se Most oduvijek zalaže za veću participaciju građana u procesima odlučivanja. Kakva god kombinacija se složi, imat će dobar legitimitet“, smatra Raspudić.

“Ono što je bilo pozitivno s ulaskom u igru Zorana Milanovića je što je došlo do veće političke nabrijanosti i veće izlaznosti. Nama ostalima je bio problem što se sve nekako svelo na duopol Milanovića i HDZ-a”, istaknuo je Raspudić te dodao da bi “bilo lijepo kada bismo bili dvocifreni” u broju mandata.

“Nismo opali, a noć će pokazati jesmo li rasli. Ne znamo je li to sad granično i ovaj tip anketa se radi na vrlo malom uzorku. Došlo je do neke zamjene jer smo u devetoj izbornoj jedinici imali jedan, a u desetoj dva mandata. Sada je to obrnuto”, istaknuo je. ,, piše nova tv