Prve reakcije SDP-a na izlazne ankete: “Hrvatska je odabrala promjene!”

Prve reakcije SDP-a na izlazne ankete: “Hrvatska je odabrala promjene!”

U Hrvatskoj su u srijedu 17. travnja održani parlamentarni izbori 2024. godine. Donosimo prve reakcije koalicije Rijeke pravde.

Koaliciju lijevo-liberalnih političkih stranaka okupljenih oko Socijaldemokratske partije Hrvatske, čine i Centar, HSS, Stranka s imenom i prezimenom, Narodna stranka Reformisti i Glas, a rezultate parlamentarnih izbora dočekuju u stožeru na Iblerovom trgu u Zagrebu., prenosi dnevnik.hr

Komentirajući 44 mandata koje im daju izlazne ankete, Ahmetović je rekla kako u ankete nema puno povjerenja. “Vi znate da su se ankete do sada dosta pokazivale pogrešne, ja osobno nisam sigurna u ankete, ali sam sigurna da građani žele promjene, unatoč svom muljanju koje se danas događalo na biračkim mjestima, od muljanja s kutijama, do ne davanja potvrda za glasovanje”, naglasila je Ametović.

“Važno je da su građani rekli da im je dosta. Mogu reći da je ovdje ogromna gužva u ovom šatoru, a ja osobno ne sumnjam u svoju osmu izbornu jedinicu koju smo cijelu prošli i dobili veliku podršku ljudi i upravo će ta jedinica postati perjanica demokracije”, rekla je Ahmetović i naglasila kako je sigurna u želju hrvatskih građana da kažu da im je dosta. 

 Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako su zadovoljni, prije svega s velikom izlaznosti, no potrebno je pričekati službene rezultate. 

“Možemo reći da je Hrvatska odarala promjene. Gledajući rezultate stranaka lijevo od centra, ja sam optimist i mislim da će rezultati biti čak i bolji od ovih anketa. Tijekom večeri mandati će se sigurno mijenjati, jer ima puno ovih rubnih mandata”, naglasio je Hajdaš Dončić komentirajući izlazne ankete objavljene u 19 sati.

Od onih izbornih jedinica u kojima Rijeke pravde mogu ugrabiti mandat više, Hajdaš Dončić je rekao kako očekuje da će to biti u prvoj, šestoj i u Slavoniji. “Važno je da je Hrvatska odabrala promjenu na ovim izborima, no pričekajmo službene rezultate”, oprezan je Hajdaš Dončić u prvim reakcijama.