Matić o ‘velikoj koaliciji’ s HDZ-om: Samo u slučaju rata, a i tad bih se prije predao

Matić o ‘velikoj koaliciji’ s HDZ-om: Samo u slučaju rata, a i tad bih se prije predao


Iz SDP-ovog stožera javljaju nam se RTL-ovi reporteri Ana Mlinarić, Andrija Jarak i Zorana Čičak Kulić koji prate reakcije SDP-ovaca na rezultate prvih izlaznih anketa prikupljenih na biračkim mjestima, ali i koji će tijekom večeri pratiti reakcije na prve neslužbene rezultate izbora.

Rijeke pravde s 44 mandata prema prvim izlaznim anketama – izazvalo je to malo euforije i aplauza u SDP-ovom stožeru, doček skroman. Kompletna izlazna anketa daje im 43.

Sve je komentirao Fred Matić.

“Dali smo sve od sebe da animiramo građane. Treba zahvaliti građanima koji su izašli na izbore. Rezultati su manje-više očekivani, sada ćemo pristupiti koalicijskim pregovorima, a oni drugi šopingu kao što to rade”, kazao je dodajući da će SDP u boljoj poziciji “što se tiče poštenja u pregovorima”.

Na pitanje o potpori Milanovića, je li bila dobra za izbore, Matić je kazao da je smatra pozitivnom.

“Mi ćemo pregovarati i pokušati u kombinacijama naći da drugi budu s nama. Ovi drugi će se opredijeliti za devize i zavrtanje ruku”, kazao je Matić ne želeći otkriti s kime bi stranka sada mogla ići u pregovore. “To neka ostane za dane i tjedne koji su pred nama”, kazao je.

Na pitanje o velikoj koaliciji SDP-a i HDZ-a Matić je bio jasan: “Samo u slučaju rata, a i tad bih se prije predao nego bio s njima u koaliciji. Ne mrzim nikoga, ali najbliži mom slučaju mržnje su svakako oni.”

Rezultate izlaznih anketa komentirao i Siniša Hajdaš Dončić.

“Zadovoljni smo s izlaznošću, ljudima u Hrvatskoj je stalo. Ako gledate ukupan broj mandata svih stranaka koje su rekle ne HDZ-u, one puno veći od HDZ-a. Mi smo ostvarili bolji rezultat nego prije, ali treba pričekati. Ovo je reprezentativan uzorak ali nije apsolutan. Ima puno lista koje su oko izbornog praga, nadam se da će se promijeniti i u našu korist”, kazao je Hajdaš Dončić.

“Mi smo dobili više glasova nego Možemo”, kazao je Hajdaš Dončić komentirajući usporedbu s rezultatima prvih izlaznih anketa za Možemo. Na pitanje je li ljude odbila retorika Zorana Milanovića, kazao je da ne zna kako su ljudi razmišljali te da nakon rezultata DIP-a počinju pregovori iza zatvorenih vrata.

“Nema kod mene euforije, ali nema ni pesimizma. Većina građana je glasala protiv HDZ-a, a sada ćemo vidjeti hoće li čelnici nekih stranaka održati svoju riječ da ne idu s HDZ-om”, kazao je te dodao: “Prvo razgovaramo s partnerima ljevice i lijevog centra.”

Naglasio je da je važno da su u pitanju stranke koje su rekle ‘ne’ HDZ-u te da se čuo s predsjednikom Milanovićem, ali da ga ne očekuju u stožeru, javlja RTL