Ako ste ljubitelji pasmine Shiba Inu, pronašli smo savršen kafić za vas

Ako ste ljubitelji pasmine Shiba Inu, pronašli smo savršen kafić za vas

JAPAN je poznat po mnogočemu, od hrane do raznih znamenitosti, a poznat je i po pasmini Shiba Inu, malim psima koji su izvorno uzgajani za lov. A za sve ljubitelje ovih pasa, u Tokiju je prije nekoliko godina otvoren i kafić u sklopu kojeg živi nekoliko slatkih Shiba.

Kafić Asakusa Mameshiba nalazi se u Tokiju, a otvoren je svakog dana od 11 do 18 sati. Tko ga želi posjetiti, već u 11 sati mora stati u red kako bi kupio ulaznicu za taj dan – ulaznica za kafić vrijedi 30 minuta, košta otprilike 18 eura po osobi, a u cijenu je uključeno i jedno piće po izboru.

Neobičan kafić u kojemu se sjedi na podu

Ovo je sve samo ne klasičan kafić i definitivno nije jedan od onih na kakve smo navikli – ovdje ne postoje klasični stolovi i stolci, već mali stolići na koje možete odložiti svoja pića, a sjedi se na podu, pa tako ovi preslatki psi mogu lakše doći do vas.

Kao i u svakom kafiću sa životinjama, i u ovome vrijede posebna pravila – pse se nikako ne smije podizati, već morate čekati da oni priđu vama, a tek tada ih možete pomaziti. Osim toga, ako psi spavaju, ne smije ih se buditi.

U ovom kafiću vidjet ćete i štence, ali i odrasle Shiba Inue (ponekad čak i odjevene u slatke kostime), a osim onih najpoznatijih sa žutom dlakom, tu su i tamniji Shiba Inui s crnom dlakom, kao i oni s bijelom dlakom.

Kafići sa životinjama popularni su i kod nas

U Zagrebu (barem za sada) nemamo kafić sa psima, iako bismo jedan takav rado posjetili, ali zato imamo onaj s mačkama – popularni Cat Caffe u ulici Dragojla Kušlana 6. On postoji još od 2017. godine, a nedavno smo ponovno bili u njemu (ovdje pročitajte kako nam je bilo)., piše Index.hr