Fortenova menadžerima odlučila isplatiti bonuse

Fortenova menadžerima odlučila isplatiti bonuse

Pavao Vujnovac i Maksim Poletaev na sjednic upravnog odbora Fortenove / Foto: LINKEDIN

Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.

Odlučeno je to na sjednici koja je održana u Osijeku, otkrio je Maksim Poletaev, predsjednik upravnog odbora Fortenove.

U upravnom odboru su i Damir Spudić kao zamjenik predsjednika, Fabris Peruško kao izvršni direktor, Ivica Mudrinić (predstavnik radnika), Vsevolod Rozanov i novi gazda Pavao Vujnovac.

Oleg Deripaska

Poletaev navodi kako su s predsjednikom Odbora za strategiju Vsevolodom Rozanovim dan nakon sjednice Upravnog odbora posjetili i tvrtku Belje plus koja se prodaje te je u tijeku dubinsko snimanje zainteresiranih kupaca.

Zanimljivo je kako je Maksim Poletaev sve do 2019. u upravnom odboru Fortenove predstavljao rusku banku Sberbank jer je bio savjetnik predsjednika uprave moćne banke. Sberbank je izbačen iz Fortenove, ali ne i Poletaev.

Poletaev početkom 2019. godine odlazi raditi za ruskog oligarha Olega Deripasku, gdje navodno preuzima neke dužnosti u upravnim odborima njegovih tvrtki. Kako je i zašto ostao u Fortenovi, nije poznato.

Drugi ruski igrač u Fortenovi, član upravnog odbora Vsevolod Rozanov, također je velika enigma jer nije poznato koga on predstavlja. Njega poslovni portali povezuju s ruskim informatičkim tvrtkama Softline i Sistema.

Apsurd i smijurija

U upravnom odboru Fortenove su i novi gazda kompanije Pavao Vujnovac te njegov glavni financijaš Damir Spudić, kao i glavni izvršni direktor Fabris Peruško.

U upravnom odboru Fortenove je i nekadašnji predsjednik uprave HT-a, direktor HRT-a, ministar prometa, ali i bivši čelnik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić. On u upravnom odboru Fortenove predstavlja – radnike!

Na taj apsurd i smijuriju – to da Mudrinić predstavlja sve radnike Fortenove – javno je upozoravao i sindikat PPDIV-a, ali bez uspjeha. Na to nije reagirao ni Pavao Vujnovac, a ni Vlada premijera Andreja Plenkovića., piše danica.hr