Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

Albanska državljanka Klevisa Ymeri (29) skrivila je prometnu nesreću na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika u kojoj su poginuli Stjepan (21) i Katarina Đerek (19). Do nesreće je došlo kada je Albanka nepropisno pretjecala vozilo ispred sebe i frontalno se sudarila s automobilom u kojemu su bili brat i sestra. Prema neslužbenim informacijama jurila je oko 170 km/h u svom terencu BMW-u.

Strana državljanka je zadobila lakše tjelesne ozljede trbušne stijenke, zbog čega je bila zadržana u bolnici. Potom je uhićena zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom, a u međuvremenu je bila pod policijskim nadzorom.

– Protiv državljanke Albanije određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu u kojoj su poginule dvije mlade osobe – rekao je za Dubrovački dnevnik sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav. Dodao je kako nije prihvaćen prijedlog obrane da se istražni zatvor zamijeni jamstvom ili mjerom opreza.

Zbog svega su od 10. do 13. travnja u općini Gradac proglašeni su dani žalosti. Zastave su bile spuštene na pola koplja. U kafićima koji u ovom malom dalmatinskom mjestu rade, utihnula je glazba. Djevojka je, kako doznajemo, išla u Dubrovnik u srednju školu i brat je u srijedu išao po nju te su bili na putu prema doma. Bila je maturantica, školovala se za medicinsku sestru.

Ymeri je vrlo aktivna na društvenim mrežama, a na Instagramu ima 13.800 pratitelja, na Tik Toku 33.000, međutim svi su profili trenutačno ugašeni. Na Instagramu voli isticati svoj luksuzni život, pa tako objavljuje fotografije s turističkih destinacija koje je posjetila, markiranu odjeću i torbe, a omiljeni automobili su joj terenci, s kojima često pozira. Kako saznajemo, Ymeri je znala i prije dolaziti u Hrvatsku, posebice u ljetnim mjesecima.

Prema pisanju albanskih medija Ymeri je 2022. s prijateljima uz zvučnike i vatromet prošla blizu zatvora u talijanskom Trentu kako bi posjetili prijatelja koji je bio zatvoren, pa su sve to dokumentirali na društvenim mrežama., piše 24sata.