Užas u Prečkom zbog 15 eura!? Ubio čovjeka koji je napao njegovu majku u invalidskim kolicima…

Užas u Prečkom zbog 15 eura!? Ubio čovjeka koji je napao njegovu majku u invalidskim kolicima…


Pet mjeseci od ubojstva 48-godišnjeg M.J. u stanu u zagrebačkom naselju Prečko, i to zbog navodnog duga od 15 eura, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv 38-godišnjeg D.K.

Okrivljenog se tereti za tzv. ‘obično‘ ubojstvo te mu prijeti najmanje pet godina zatvora, a riječ je o događaju od lanjskog 10. studenog oko podne u Ulici Josipa Slavenskog kada su se njih dvojica sukobila. Točnije, pokojni je došao na vrata optuženikova stana kako bi ishodio povrat duga i pritom napao njegovu majku, inače osobu u invalidskim kolicima i na kisiku, misleći da će od nje, barem, uspjeti iskamčiti novac, piše Jutarnji list.

Međutim, nije mu pošlo za rukom jer je odmah došlo do sukoba kojom prilikom je D.K., ne priznajući dugovanje, posegnuo za kuhinjskim nožem te zadao više ubodnih rana po glavi i po tijelu 48-godišnjaku. Ozljede koje je pritom zadao bile su preteške te je na mjestu preminuo.

Osumnjičeni muškarac je, inače, stari policijski znanac koji se već ranije bio ogriješio o zakon zbog imovinskih delikata i zlouporabe opijata. A kroz njegov stan su defilirale osobe ovisne o opijatima. Idući na potezu je sud, odnosno optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu koje treba odlučiti o osnovanosti podignute optužnice.

Optuženi se, pisao je Jutarnji, branio da nije imao namjeru ubiti nego da je samo štitio vlastitu majku od nasilnika. A obzirom na njegov recidivizam, tužiteljstvo i dalje predlaže da ostane u istražnom zatvoru i da mu se produlji pritvor do okončanja kaznenog postupka jer smatraju da postoji opasnost od ponavljanja djela.