U Japanu postoji nekoliko kafića s patuljastim svinjama, nevjerojatno su umiljate

U Japanu postoji nekoliko kafića s patuljastim svinjama, nevjerojatno su umiljate

MIPIG CAFE ime je kafića u Japanu u kojemu se možete družiti s patuljastim svinjama ili, kako ih oni nazivaju, “mikro” svinjama. Male svinjice ovdje slobodno šeću i ima ih jako puno, a može ih se maziti i hraniti.

Japan je inače poznat po kafićima sa životinjama, a Mipig Cafe postao je toliko popularan diljem Japana da je, osim na četiri lokacije u Tokiju, otvoren na još osam lokacija diljem zemlje, uključujući gradove Osaku i Kyoto.

Prvi kafić s patuljastim svinjama

Mipig Cafe dom je malim svinjama, a ovdje žive svinje svih uzrasta – od mladunaca do onih malo starijih. Prvi kafić otvoren je u Tokiju i bio je prvi kafić s patuljastim svinjama u cijelom Japanu, a danas ovdje ne možete doći bez rezervacije. Rezervirati se može isključivo online na njihovoj stranici, a za potpuno iskustvo piše da planirate posjet u trajanju od barem sat ili dva.

Sa svinjama se možete slobodno igrati, no nikako ih ne smijete podizati kako se ne bi uznemirile. Ipak, ove će umiljate svinje vjerojatno brzo dotrčati do vas, a možda vam se i popnu u krilo. Cijena za jedan sat u ovom kafiću po osobi iznosi 2310 jena ili oko 14 eura, a radno vrijeme varira, ovisno o lokaciji.

>> Tokio ima kafić s kapibarama, ovdje možete piti kavu i hraniti slatke životinje

Malo o patuljastim svinjama

Patuljaste svinje su sićušne svinje koje su vrlo popularne kao kućni ljubimci, a izrazito su pametne, čak i pametnije od pasa, pa ih možete naučiti raznim naredbama. Ove svinje razbijaju sve predrasude i idealni su kućni ljubimci – uredne su, ne smrde i ne puštaju dlaku, a životni vijek im je od dvanaest do osamnaest godina.

Prva pasmina patuljastih svinja dolazi iz SAD-a, a riječ je o patuljastoj svinji Minnesota, koja se pojavila 1940-ih. Danas postoje dvije vrste patuljastih svinja – male tradicionalne pasmine svinja poput vijetnamske trbušaste svinje i manje pasmine poput göttingenske mini svinje.

Kafići sa životinjama popularni su i kod nas

U Zagrebu možda nemamo kafić s patuljastim svinjama, ali zato imamo onaj s mačkama – popularni Cat Caffe u Ulici Dragojla Kušlana 6. On postoji još od 2017. godine, a nedavno smo ponovo bili u njemu (ovdje pročitajte kako nam je bilo)., piše Index.hr