Tiktokerica otkrila na koji joj način kruh ostaje najdulje svjež

Tiktokerica otkrila na koji joj način kruh ostaje najdulje svjež

ZNATE li gdje držati kruh kako bi vam dugo ostao svjež? Nema ništa gore od kruha koji je već drugi dan suh i lošeg okusa, a još je gore ako se na njega uhvati plijesan. Kako biste smanjili otpad u kuhinji i iskoristili cijeli kruh, važno je znati gdje ga je najbolje držati, a za ovaj trik još sigurno niste čuli.

>> Ne mijesi se i košta manje od eura – ovaj kruh je pobjednik u svakom smislu

TikTokerica Gabby pokazala je gdje drži kruh kako bi joj što dulje ostao svjež i bez plijesni. Ne u papirnatoj vrećici, ne u kutiji za kruh, gdje ga većina ljudi vjerojatno i drži, već na stalku za torte s poklopcem, na kojemu joj kruh ostane svjež i do nekoliko dana.

Trik je u stalku za torte s poklopcem

Ona kruh prvo nareže na šnite, a zatim prvih nekoliko šnita stavi na stalak za torte i poklopi staklenim poklopcem. Na taj će način, kaže, kruh dulje ostati svjež, a ne morate se ni brinuti o plijesni na njemu. “Šik i praktično u isto vrijeme”, kaže ona za stalak s kruhom u svojoj kuhinji.

@gabbys.greens

Thank me later when you never have to deal with moldy bread again #cookingtip #breadtok #holistichealth #breadtips

♬ original sound – Gabby’s Greens

Kako bi smanjila otpad i iskoristila cijeli kruh, ova tiktokerica preostale šnite kruha stavi u plastičnu posudu i zamrzne do idućeg tjedna. “Na taj način ne bacam kruh, a nakon što ga tostiram, imat će odličan okus”, kaže ona u videu., piše Index.hr