Student iz Zagreba u Superpotjeri nadigrao četiri lovca i osvojio 10.000 eura

Student iz Zagreba u Superpotjeri nadigrao četiri lovca i osvojio 10.000 eura

U emisiji kviza Superpotjera natjecali su se Dominik Pipunić, Lidija Brtan, Josip Buklijaš te Dolores Cikoja. Najviše sreće imao je Zagrepčanin Dominik, koji je jedini nadigrao četvero lovca i osvojio 10.000 eura.

Student povijesti i ruskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u prvom krugu točno je odgovorio samo na prvo pitanje pa je u dvoboj s lovcima ušao s 500 eura. U drugom krugu igrao je protiv njih četvero – Morane, Deana, Kreše i Mladena, za 10.000 eura s 20 sekundi prednosti. 

Nije znao odgovore na nekoliko pitanja, ali vrijeme je bilo na njegovoj strani. 

Dominik nije znao da je bouquinist s UNESCO-ova popisa naziv za prodavače knjiga uz rijeku Seinu, da je Fridrih Vilim III. uveo vojno odlikovanje željezni križ, da je Descartesov prvi traktat bio o glazbenoj teoriji i estetici te da je animacijski studio Ghibli osnovan u Tokiju prije 39 godina. Sabranom igrom Dominik je osvojio 10.000 eura, a na njegovom satu ostale su još četiri sekunde. 

“Dominik je odabrao najpametnije moguće. Da je odabrao još i Svena, vjerojatno ne bi bilo dovoljno. Čestitke na staloženoj igri. Kad je krenulo loše, što se zna dogoditi, da kola jednostavno krenu nizbrdo, vi ste vratili koncentraciju. I to je bili ono najvažnije u vašem nastupu”, rekao mu je Mladen., piše Index.hr