Radić o Plenkovićevom vrijeđanju Penave i DP-a: Sad bi svakom članu HDZ-a trebalo biti jasno. Plenković….

Radić o Plenkovićevom vrijeđanju Penave i DP-a: Sad bi svakom članu HDZ-a trebalo biti jasno. Plenković….


Nacional je objavio šokantan monolog premijera Andreja Plenkovića u kojem se žestoko i neočekivano te u najmanju ruku nediplomatski i podcjenjivački obrušio na Domovinski pokret i njegova predsjednika Ivana Penavu. Mario Radić iz DP-a u razgovoru za nacional.hr istaknuo je da Plenković pokazao svoje pravo lice.

Osvrnuo se i na izjavu premijera da bi i “njegova pokojna baba mogla biti gradonačelnica Vukovara”. Mario Radić podsjetio da je Ivan Penava pobijedio HDZ-ovog Nikolu Mažara na lokalnim izborima.

“HDZ je imao Mažara, a Penava ga je porazio. I to dosta uvjerljivo”, istaknuo je Radić.

S druge strane, Plenkovićeva komunikaciju sa stranačkim kolegama, kaže, pokazuje nivo kulture.

“Treća stvar, očito je Plenkoviću draži okupacijski gradonačelnik Stanimirović, nego hrvatski gradonačelnik Ivan Penava. To se, što bi rekla moja baba, na engleskom nazvalo ‘outanje’… U skladu s pjesmom: ‘Pokaži mi već jednom to svoje pravo lice’ – mislim da ga je pokazao”, dodao je.

“Oni su srušili Kolindu. Sutra će srušiti nas. To morate znati”, rekao je Plenković, između ostalog. Mario Radić za Nacionalov portal kazao je: “Kolindu on (Plenković, op.a) nikad nije podržavao iz razloga jer je znao – ako pobijedi – da gubi šanse za pobjedu na parlamentarnim izborima. Uvijek kad pobijedi lijevi kandidat, desnoj Vladi teže je doći na vlast i obratno. Mislim da Milanović i Plenković jedan drugom pomažu da ostanu na svom mjestu kojeg žele – Milanović na Pantovčaku, a Plenković na Banskim dvorima”.

Na pitanje kako će to utjecati na izbore, DP-ov Radić odgovara: “Mislim da bi i zadnjem članu HDZ-a trebalo biti jasno Plenković nikad nije računao s bilo kojom suverenističkom stranom, nego s okupacijskim gradonačelnikom Vukovara, Vojislavom Stanimirovićem. To je njegov izbor”.

Zaključno, Radića su pitali može li Plenković nakon ovog zaboraviti Domovinski pokret po bilo kakvom pitanju.

“DP nikad nije rekao da će ići ni sa SDP-om ni s HDZ-om, nego s onima koji će provoditi naš program. To je naš stav bio i ostao. Naš stav nećemo mijenjati! S Plenkovićem dosad nismo pregovarali, niti mislimo”, zaključio je Mario Radić u razgovoru za nacional.hr.