Kaos po Zagrebu. Razbio četiri auta i umalo probio ogradu parka punog djece

Kaos po Zagrebu. Razbio četiri auta i umalo probio ogradu parka punog djece

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom

Muškarac (51) je proveo noć u policijskom pritvoru nakon što je u subotu uvečer uzrokovao kaos vozeći obijesno po Novom Zagrebu. Penjao se na rubnjake, udarao u automobile, vozio krivim smjerom te se zabio u ogradu parka koji je bio pun djece.

Policija je okružila vozača na Naserovom trgu i zaustavila ga, blokirajući mu put. Nakon što su ga izvukli iz automobila, stavili su mu lisice. Muškarac je imao nekoliko manjih ozljeda te je ležao na travi samo u gaćama, nesposoban ustati. Prema izvješću PU zagrebačke, vozač je bio 51-godišnjak koji je upravljao svojim Peugeotom. Prvo je kod broja 97a naletio na otvorena vrata zaustavljenog Alfa Romea na ulici Trnsko prema zapadu. Zatim je izgubio kontrolu u zavoju kod broja 9e i prešao u suprotni smjer.

 Udario je u rubnjak i raslinje te nastavio voziti prema Nehruovom trgu. Vozeći suprotnim smjerom ponovno je naletio na rubnjak, dvorišnu ogradu, te parkirani automobil marke KIA. Nastavio je vožnju te udario u Peugeota kojeg je odbacio dalje. Ponovno je udario u rubnjak pa u parkirani Volkswagen – izvijestila je policija.

Iako je pokušao pobjeći, brzo je uhićen uz uporabu sile i odveden u postaju.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a policija zasad nema podatke o tome je li vozač bio pod utjecajem alkohola ili droga. Svjedoci su izjavili kako vozač nije bio ‘pri sebi’ te da je izgledao pijano dok su ga policajci odvodili.

Jedan od očevidaca je za 24 sata izrazio je zabrinutost:

 Ograda u koju je udario čuva dječji park u kojem je bilo puno djece. Bojim se i pomisliti što bi bilo da ju je probio. Kad su ga policajci vodili, izgledao je da je bio pijan – rekao je.