“Rijeke pravde su jedina alternativa”

“Rijeke pravde su jedina alternativa”

Koalicija Rijeke pravde prijepodne je provela u 1. izbornoj jedinici, u Zagrebu, a poslijepodne u Gorskom kotaru. U druženju s građanima pozvali su ih da izađu na izbore i ponovili što su će im biti prioriteti ako osvoje vlast, u što su uvjereni…

U glavnom gradu na tržnicama. U Gorskom kotaru uz lovački kotlić. Kampanja traje još samo dva dana pa je neizbježno pitanje i ono o postizbornim koalicijama. Rijeke pravde – jasne.

– Mi ćemo na izborima pobijediti i ti razgovori neće biti potrebni, zato se time u ovom trenutku uopće niti ne zamaram, rekao je Peđa Grbin (SDP, Centar, HSS, “DO i SIP”, Reformisti, GLAS).

– To znači da ćemo moći sastaviti Vladu sa strankama moje su nam svjetonazorski bliske, dodao je.

Možemo i Rijeke pravde?, pitali su novinari.

– Možemo, Rijeke pravde, ima još tu nekih manjih stranaka koji prelaze prag, ima tu i pripadnika nacionalnih manjina koji biraju svoje predstavnike u Hrvatski sabor, rekao je Grbin.

Podsjetili su i na sve ono što nude u programu – od većih plaća do besplatnih vrtića. Prvi potez, najavili su, bit će im usklađivanje mirovina s inflacijom i plaćama, a u planu su im i druge reforme.

– Vrijeme je da napokon izgradimo državu na stabilnim i poštenim, pravednim temeljima. Ono što ćemo napraviti nakon izbora je to da ćemo promijeniti izborni sustav, vratit ćemo izborni kroj jedinica tako da je smislen, a ne da pogoduje HDZ-u i njegovim interesima, rekla je Dalija Orešković (SDP, Centar, HSS, “DO i SIP”, Reformisti, GLAS).

Bitno je samo – da se izađe na izbore.

– Da izaberu one koji zaista mogu realno zaustaviti HDZ, da njihov glas ne bude uzaludan tako što će podržavati opcije koje nemaju realnu snagu zaustaviti HDZ. Rijeke pravde su jedina alternativa, jedina opcija koja ima i snagu i kapacitet zaustaviti HDZ da osvoji treći mandat i tako upropasti budućnost naše djece, rekla je Marijana Puljak (SDP, Centar, HSS, “DO i SIP”, Reformisti, GLAS).

A kakvu će budućnost građani izabrati bit će jasno u srijedu., piše HRT