Doznajemo tko su i zbog čega su napadnute dvije žene na rivi

Doznajemo tko su i zbog čega su napadnute dvije žene na rivi


Grozota u centru Splita i to usred bijela dana, usred Rive! Kako su Slobodnoj Dalmaciji javili zgroženi očevidci, na štekatu kafića Veneranda na Rivi dogodio se nemili incident.

Muškarac koji je sjedio u kafiću odjednom se ustao i počeo napadati dvije žene koje su sjedile stol do njega. Navodno je žene udario šakom u glavu, a potom počeo i razbijati čaše.

Sve to odvijalo se pred mnoštvom ljudi, koji su u nevjerici svjedočili prizoru ali i reagirali. Muškarac srednjih godina nakon toga se udaljio u smjeru Prokurativa, a vrlo brzo su stigli policija i hitna pomoć.

Iz policije saznaje Slobodna Dalmacija kako su žene zatražile liječničku pomoć, a oni znaju identitet napadača iako još uvijek nije uhićen.

Novinar Slobodne Božidar Lončar razgovarao je s napadnutim ženama Anamarijom Stanić, koja se predstavila kao specijalistica nacionalne sigurnosti i njezinom tetom poznatom splitskom ginekologinjom Marijom Divić.

Kako doznaje Slobodna, cijeli incident krenuo je zapravo zbog – politike. Dvije žene razgovarali su o Karolini Vidović Krišto, o kojoj nisu iznijele najbolje mišljenje, a što je očito iznerviralo muškarca koji je taj razgovor slušao.

– Nakon toga, došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo petljati se u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neugodan. Vrlo brzo se ustao, unio mi se u facu, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu.

Nakon toga on je mene boksačkim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda moja hrabra teta stala između nas, međutim onda je i nju udario i to perfidno, s leđa, ispričala je još vidno u šoku za Slobodnu Dalmaciju.