Red Arrows u posjetu 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Red Arrows u posjetu 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Tijekom dvotjednog boravka u Hrvatskoj britanska akrobatska grupa pripremat će se za nadolazeću sezonu te će na širem području Zadra, Biograda na Moru, otoka Vira i Murtera provodite letačke aktivnosti

Akrobatska skupina Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (Royal Air Force) Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Red Arrows sletjela je s 11 britanskih aviona BAE HAWK T-1, u četvrtak 11. travnja 2024. u vojarnu Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku Donjem, u radni posjet akrobatskoj grupi Krila Oluje.

Tijekom dvotjednog boravka u Hrvatskoj britanska akrobatska grupa pripremat će se za nadolazeću sezonu te će na širem području Zadra, Biograda na moru, otoka Vira i Murtera od 10.00-17.00 sati provodite letačke aktivnosti.

‘Letenje će se provoditi na malim do srednjim visinama (100 m do 6000 m visine) uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera. Tijekom letova očekuje se pojačana buka stoga zahvaljujemo stanovništvu spomenutih područja na razumijevanju. Akrobatska grupa Red Arrows već nekoliko uzastopnih godina posjećuje  vojarnu u Zemuniku te ima višegodišnju uspješnu suradnju s akro grupom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje s kojima provode zajedničku obuku i uvježbavanja’, poručuju iz MORH-a.

Akrobatska skupina Red Arrows je osnovana 1965. godine, a prvi posjet 93. krilu HRZ-a bio je 2017. godine., piše dalmatinski