Nakon dugo vremena u ‘Milijunašu’ je otvoreno 13. pitanje, znate li odgovor na njega?

Nakon dugo vremena u ‘Milijunašu’ je otvoreno 13. pitanje, znate li odgovor na njega?

Ankica Vukelić koja je uspjela otvoriti 13. pitanje što rijetko viđamo u ovom kvizu. Na putu do tog pitanja naišla je na nekoliko prepreka

U večerašnjem kvizu “Tko želi biti milijunaš” igru iz prošle emisije je nastavila 28-godišnja Mateja Prpić iz Svetog Jurja. Na raspolaganju su joj ostala dva džokera koje je iskoristila na 10.  pitanju u kojem se tražila franšiza filmova i tv-serija koja se trenutno nalazi u petoj fazi. Mateja je uz pomoć džokera potvrdila je da je odgovor Marvel i osvojila je minimalno 5.000 eura.

Odgovor na sljedeće pitanje nije znala i kviz je napustila s osvojenih pet tisuća eura. Nakon nje u stolac nasuprot voditelja Tarika Filipovića sjela je Ankica Vukelić koja je uspjela otvoriti i 13. pitanje što rijetko viđamo u ovom kvizu. Na putu do tog pitanja naišla je na nekoliko prepreka pa je tako na šestom pitanju iskoristila prvi džoker „pola-pola”. U ovom se pitanju tražio „ekspres” koji je bio aktivan između travnja 1860. i listopada 1861.

Ponuđeni su joj bili odgovori Federal Express, Orient Express, Outlook Express i Pony Express. Kada je iskoristila džoker ostali su joj odgovori Orient i Pony Express te se odlučila za Pony Express i to je bio točan odgovor. 

Na 12. pitanju koje je glasilo: „Tko je u ime supruga primio Nobelovu nagradu na svečanosti u Stockholmu?”, Ankica je opet odlučila potražiti pomoć džokera i ovaj put je uzela džoker “zovi”. Njezin džoker nije bio siguran koji je odgovor bio točan i na kraju je Ankica odlučila vjerovati sebi i točno je odgovorila kako je Clementine Churchill preuzela Nobelovu nagradu u ime svog supruga i osvojila je 18.000 eura. 

Na 13. pitanju, koje se nije dugo otvorilo u kvizu Ankica je morala ponuditi točan odgovor na pitanje: Koje je najsjevernije otočje Makaronezije? Ponuđeni odgovori su bili Kanari, Azori, Zelenortski otoci i Madeira. Na ovom pitanju je iskoristila džoker “pitaj publiku”. Prije nego je iskoristila džoker Ankica je rekla kako misli da je točan odgovor Azori, a slično je razmišljala i publika. Kako nije bila sigurna u točan odgovor Ankica je odustala i kući otišla s osvojenih 18 tisuća eura.  Posljednji natjecatelj bio je Jadranko Kirić koji je napustio kviz s osvojenih 150 eura., piše Vecernji.hr