Milanović poručio: “Plenković će se baviti Butkovićem kad mu ovaj bude radio o glavi za par dana”

Milanović poručio: “Plenković će se baviti Butkovićem kad mu ovaj bude radio o glavi za par dana”

Zoran Milanović u petak je u Slavonskom Brodu u obilasku Kuće tambure i pogona Đure Đakovića.

Predsjednik Zoran Milanović, nakon što ipak nije dao ostavku, petak je proveo u Slavonskom Brodu. Sudjelovao je na otvorenju Kuće tambure gdje je okupljenima poručio: “Tambura je instrument Hrvata, Srba i Mađara i ne znam za treću naciju ili narod koji se u njoj našao. To je nešto što nas povezuje, to je dobro”.

“Ali, kod Hrvata je to jedna malo šira priča, tamburicu su prihvatili, prigrlili i usvojili i Dalmatinci”, poručio Milanović i istaknuo kako tamburica danas povezuje sve hrvatske iseljenike širom svijeta.

Nakon Kuće tambure, Milanović je obišao proizvodne pogone tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila.

“Došao sam danas u Đuru”, rekao je novinarima Milanović i naglasio kako se ovdje proizvode vojna vozila. “No nažalost nakon 2013. nula, i Bradleyi također i kao što vidite ovdje nema načelnika glavnog stožera Kudid jer ne želim da se razvlači kao žvakaća guma. A ove Bradley su htjeli baciti i drago mi je da su ostali u Hrvatskoj, njih 90 komada”, naglasio je Milanović. “Bradleyi su spašeni. U zadnjoj sam sekundi natjerao Plenkovića da gurne u stranu svog ludog minsitra Banožića. To su htjeli bacit, sad bi to završilo u Ukrajini gdje je potrebno, ali meni je draže da su u Hrvatskoj. Novi njemački Linksovi koji nisu vidjeli rata ni borbe trže se po 12 milijuna eura, nas će ovo koštati manje od milijun po komadu”, kaže predsjednik dodajući da je ovo oružje koje radi razliku između života i smrti za one koji ratuju, a to su – pješaci.

“Ovo je sada ovdje radi mene, i ne kažem da bi se trebali zvati po meni, ali sigurno ne po Plenkovićevom ministru”.  

Dotaknuo se i Rafalea koji nam, kako je rekao, nada se da neće potrošiti sve resurse koji nam trebaju za vojne brodove.  

Upitan o Butkoviću i Plenkoviću, rekao je da će se Plenković baviti Butkovićem kad mu ovaj bude radio o glavi za par dana. “Ali ovo nije tema”, rekao je. 

Naglasio je kako naša Vlada daje naknadu građanima kako neku sirotinju, “a tada odmah skoče cijene gore”, komentirajući rast cijena u trgovinama. O onome što on nudi našim građanima, rekao je “Mogu jamčiti da zulum prestaje, da šišanje prestaje i da onaj koji tu zarađuje, dio će tih novaca ostati ovdje. Plaće će morati biti veće i da interes poslodavaca bude da plaće ovih radnika budu veće jer će mu to značiti da će imati manje poreze”. Dotaknuo se i plaće Martine Dalić i rekao “Znate li gdje je to zarađeno? U Rusiji. Za vrijeme rata”.  Rekao je kako zarađuju na lijekovima, jer na trgovinu lijekova nema embarga. “Ja navijam za to, ali dosta je laganja i zato su naši ljudi skeptici” 

“Najlošiji smo u EU po nizu parametara, pa čak i po povlačenju novaca iz EU fondova, jesam li ja za to kriv?” 

Milanović se dotaknuo i Istanbulske konvencije: “To je najbolji primjer buke oko ničega, to je šuplja tema. Nju su čak i Mađari potpisali da ju vjerojatno nisu ni pročitali. Desnica kaže kako ćemo prestati postojati kao društvo. Ja ju nisam potpisao jer sam zaboravio, ali nije mi tada bila ni bitna jer smo bez nje živjeli, a da nismo ni znali. Jer smo donijeli Zakon o civilnom partnerstvu, kada je Plenković pobjegao iz Sabora”. 

Rekao je kako DP želi biti drukčiji od Plenkovića. “Jer Plenković nema nikakvu vjeru, a ovi barem imaju nekakvu vjeru. Onda se Plenković oko toga nešto zakačio i DP su to nanjušili jer su pametni”, kazao je. 

Govoreći o tome kako stoji oporba u anketama, Milanović je rekao kako je mjesec dana prije predsjedničkih izbora on za Kolindom Grabar Kitarović zaostajao 20 posto. “Tako da je ovo poziv našem narodu da se na taj pomalo kišni dan pojave na izborima i da izaberu, to napraviš i onda odeš na igralište jer šoping centri neće raditi”.

Milanović je već jutros bio aktivan na društvenim mrežama gdje je još jednom prozvao Plenkovića zbog imenovanja Ivana Turudića za šefa DORH-a.

Ponovio je kako je Plenkoviću poslao izvještaj SOA-e o Turudiću tjedan dana prije saborskog glasanja, no on je, umjesto da to razmotrio, nazvao Turudića.

”Svjesno i bezobzirno, ignorirajući upozorenja cjelokupne javnosti i, što je najporaznije, uopće ne vodeći računa o važnosti institucije DORH-a i interesu države da ima poštenog i neovisnog glavnog državnog odvjetnika, Plenković je odlučio dokazati da može što hoće”, napisao je između ostalog Milanović u jutarnjoj objavi., prenosi dnevnik.hr