Bartulica: Ono što Milanović radi pokazuje da mu je ego iznad Hrvatske, a ništa nije iznad Hrvatske!

Bartulica: Ono što Milanović radi pokazuje da mu je ego iznad Hrvatske, a ništa nije iznad Hrvatske!

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta bio je gost Newsrooma. s Domagojem Novokmetom je komentirao predstojeće parlamentarne izbore.

Bartulica se pohvalio kako je Domovinski pokret dobro krenuo u kampanju u drugoj izbornoj jedinici te oprezno govori da su tu na dva mandata, međutim, ističe, “puno ovisi o izlaznosti.”

Kao “zaista dobru bazu”, ističe petu izbornu jedinicu: “Gospodin Penava je popularni gradonačelnik Vukovara, pobijedio je HDZ tamo i prema tome, ova izborna jedinica se proširila pa je i nešto veća, do Kostajnice. Prilično je velika pa ćemo vidjeti kako će to utjecati na rezultat”, kazao je Bartulica te ponovno zaključio kako, unatoč tome što im ankete tamo daju četiri mandata, sve ovisi o izlaznosti.

“Obzirom da su ovi izbori sredinom tjedna, mogla bi izlaznost biti velika”, dodao je, ali napomenuo i kako izbori usred tjedna jako otežavaju Hrvatima izvan Hrvatske.

Plenković – puno ljeviji od prosječnog HDZ-ovca

Kritizirao je Andreja Plenkovića da upravlja HDZ-om centristički, čak i u ekonomskom smislu lijevo: “A onda dođu izbori i otkriju konzervativne politike.

Nije tajna da je gospodin Plenković puno ljeviji od prosječnog HDZ-ovskog birača. Zato je i nastao Domovinski pokret i ima široku podršku. Na HDZ-u je da to riješe. Vidjeli smo da gospodin Plenković nije u stanju proturiječiti lažnim autoritetima u Bruxellesu. Ja kritiziram kad mislim da je potreban i rad Komisije i Ursule von der Leyen. On valjda nije vidio niti jednu inicijativu u Bruxellesu koja mu se nije svidjela.”

Kaže kako će biti zanimljivo kako će prosječni HDZ-ovac reagirati na ovim izborima te ističe kako su prošla vremena kada HDZ može utjerati strah i natjerati biračku vojsku da ih uvijek slijede.

Minimalni zahtjevi za suradnju s HDZ-om?

Upitan koji su minimalni zahtjevi za potencijalnu suradnju s HDZ-om, Bartulica odgovara: “Da HDZ dobro upravlja, ne bi DP postojao. Od ključnih naših načela nećemo odustati. Srbija treba isplatiti ratnu odštetu žrtvama iz rata, kao preduvjet za svaku normalizaciju. Plenković to ne nameće jer je u istoj grupaciji s Vučićem i u ime europskih vrijednosti žrtvuje naše vitalne interese.”

Ne vidi ni partnere na ljevici: “Odgovorni državnici ne stvaraju kaos i nered. Ono što Milanović radi pokazuje da mu je ego iznad Hrvatske, a nitko nije iznad Hrvatske”, kaže Bartulica.