Plenkovićev vukovarski obračun s Mostom i Domovinskim pokretom: Ne raspršujte glasove na krajnju desnicu

Plenkovićev vukovarski obračun s Mostom i Domovinskim pokretom: Ne raspršujte glasove na krajnju desnicu


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stigao je u Vukovar u sklopu predizbornih aktivnosti liste HDZ-a i partnera u petoj izbornoj jedinici.

“Osim što krši Ustav, mislim da se Zoran Milanović politički pogubio. To znaju i ljudi na ljevici i ta politička sabotaža kojom je planirao podići potporu ljevici nije uspjela. Ankete upućuju na uvjerljivu pobjedu HDZ-a. Prošli put smo mi i Restart koalicija, prema anketama, bili blizu, a mi smo na izborima prošli 25 posto bolje”, rekao je Plenković na konferenciji za medije.

“Čovjek je remetilački faktor. Ne poštuje ni Ustav ni zakone i daje jako loš primjer drugim ljudima”, dodao je.

Komentirao je i tvrdnju da su HDZ-ovci lopovi

“Prepotstavljam da to misli o sebi pa procijira na druge. Oni koji nisu utakmici ne zanimaju me. Ne bavim se njime, nego hrvatskim građanima i ekonomijom”, napomenuo je Plenković.

Ustvrdio je da ne zna otkud ministru Olegu Butkoviću informacija da će Milanović podnijeti ostavku na mjesto predsjednika.

“Ne znam, ne zanima me. Ja se ne bavim njime, a Butković se sjajno poigrava s kršiteljem Ustava”, smatra predsjednik HDZ-a.

Plenković održao govor

Prije konferencije za medije, Plenković je održao govor pred okupljenim simpatizerima HDZ-a.

“Kad sam čuo za ‘briljantnu’ ideju vlade nacionalnog spasa, mislio sam da je neka zabuna, a onda sam shvatio da Hrvatskoj treba spas. Treba nam spas od Pelješkog mosta, od autoceste od Lekenika do Siska, od LNG terminala na Krku, od Vlade koja je u Hrvatskoj do kraja desetljeća osigurala 25 milijardi eura bespovratnih sredstava”, rekao je sarkastično.

“Treba nas spasiti od članstva u OECD-u, od gospodarskog rasta, od najvećeg kreditnog rejting ikad. Stvarno zaslužujemo da Hrvati potraže spas od ekipe koja je već imala šansu vladati Hrvatskom”, dodao je.

“Ne treba nam spas, a kamoli katarza ekipe koju predvodi Zoran Milanović. Čovjek nas već godinama sramoti, gura nas u ruski kamp, umjesto da slijedi politiku Vlade”, zaključio je.

Predsjednik HDZ-a je nabrojao i ulaganja Vlade u branitelje te najavio da će ”nastaviti ulagati u one koji su za hrvatsku demokraciju dali najviše”.

“Pozivam vas da 17. travnja budemo na razini zadatka. Mi smo uvijek obećavali manje, a isporučili više. Neki drugi nisu u stanju objasnili kojim bi sredstvima realizirali svoje ciljeve. Ne riskirajmo egzibcionistima i koji rade neideološku koaliciju. Na raspršujte glasove na krajnju desnicu koja nije podržala našu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović”, aludirajući pritom na Domovinski pokret.

“Neki krajnji desničari dovode Milanovića i ljevicu na vlast, a oni ih sažvaču i bace na pod kao čik”, rekao je Plenković, prenosi dnevnik.hr.