Pjevačica priznala da ne može živjeti bez ove namirnice koju svi imamo u kuhinji

Pjevačica priznala da ne može živjeti bez ove namirnice koju svi imamo u kuhinji

POZNATA pjevačica Dolly Parton, osim u studiju i na pozornici, puno vremena provodi i u kuhinji – tako smo nedavno pisali da je zajedno sa svojom mlađom sestrom Rachel Parton George napisala kuharicu, a sada otkrivamo i bez koje to namirnice slavna pjevačica ne može živjeti.

>> Poznata pjevačica napisala kuharicu, znamo kad izlazi i gdje ju možete kupiti

Kada je riječ o jednoj namirnici bez koje ne može, koju bi mogla grickati svaki dan i koja joj nikada ne dosadi, za Dolly Parton to je – krumpir. Ona ga obožava jesti na sve načine, a to je i potvrdila u intervjuu za Allrecipes.

Obožava jesti krumpir na sve načine

“Oduvijek sam bila ljubitelj krumpira, bilo da je riječ o pire krumpiru, pomfritu ili običnom pečenom krumpiru”, rekla je jednom prilikom i dodala da nije mogla dugo izdržati ni na jednoj dijeti jer nije mogla bez krumpira.

Što se tiče pripreme krumpira, Parton najviše voli dobar pečeni krumpir, što je vrlo jednostavno napraviti, a osim toga, obožava raditi i složenac od krumpira i mljevenog mesa u koji ide samo pet sastojaka. U nastavku donosimo recept za šest osoba.

Složenac od pet sastojaka

Kako biste napravili poznati složenac Dolly Parton, trebat će vam sljedeći sastojci:

  • 450 g mljevene junetine
  • 3 velika krumpira
  • 2 luka
  • 1 konzerva rajčice
  • 2 zelene paprike
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • žličica paprike
  • sol i papar.

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i pripremite vatrostalnu posudu. Na štednjaku zagrijte tavu i na njoj prepecite mljeveno meso, otprilike 8 minuta. Začinite po ukusu solju i paprom, umiješajte češnjak u prahu i mljevenu crvenu papriku (možete dodati i neke druge začine po želji).

Dno vatrostalne posude prekrijte krumpirom narezanim na ploške, začinite solju i paprom, a možete dodati i maslac. Na krumpir stavite kuhanu mljevenu govedinu, a zatim narezani luk. Začinite solju i paprom, zatim dodajte rajčicu i papriku narezane na kockice. Pokrijte folijom i pecite 2 sata., piše Index.hr