Otac Dankina ubojice uhićen je zbog skrivanja tijela djevojčice, oglasio se njegov odvjetnik: Policija upravo blokirala put prema selu

Otac Dankina ubojice uhićen je zbog skrivanja tijela djevojčice, oglasio se njegov odvjetnik: Policija upravo blokirala put prema selu

Sedmi je dan potrage za tijelom ubijene djevojčice Danke Ilić. Pretražuju se nove lokacije te izlaze na vidjelo novi detalji o ubojici.

13:10 Policija je upravo blokirala put prema selu Sumrakovac u potrazi za tijelom Danke Ilić (2), javljaju reporteri Telegrafa.

12:00 Nakon priznanja Dejana Dragijevića i smrti njegova brata Dalibora policija će ispitati i njihovu majku. Otac je u pritvoru jer je Dejan rekao da mu je zajedno s bratom pomogao sakriti tijelo ubijene djevojčice.  

“Još nismo razgovarali. On je ispitan, uskoro će biti saslušana i njegova supruga Svetlana, do kraja ovog ili idućeg tjedna. Zasad je sve neizvjesno. Mislim da njega neće pustiti na sinov sprovod, a majku će vjerojatno saslušati nakon toga”, rekao je odvjetnik Dejanova oca, Radoslava Dragijevića za Kurir.

9:40 Pripadnici Uprave kriminalističke policije pretražili su u selu Zlot okolicu kuće Dejana Dragijevića i obližnji potok, nakon što je ispražnjen i pretražen spremnik za vodu. Iza potoka se nalazi još pet rezervoara ili bunara, a pretpostavka je da će se danas raditi na tim lokacijama, javljaju srbijanski mediji. 

“Pretražujemo nepristupačne terene gdje ljudska noga nikada nije kročila, ljudi riskiraju svoje živote. Ovdje se ni u kojem slučaju ne može raditi o običnom ubojstvu, ovo je teško ubojstvo i za to je predviđena doživotna kazna. Tko je pomogao ubojicama, kako su premjestili tijelo, okolnosti, sve će se to utvrditi”, rekao je državni tajnik u MUP-u Srbije Željko Brkić za Happy TV. 

7:25 Mještani sela Zlot kod Bora, odakle je Dejan Dragijević, koji je osumnjičen da je s kolegom Srđanom Jankovićem počinio ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, tvrde da se promijenio i odao alkoholu nakon što mu je majka prije 20 godina zabranila da se oženi djevojkom koju je htio, piše Kurir.

“Njegova majka često je imala smjernice kako bi mu buduća supruga trebala izgledati, nijedna joj nije bila dobra. Dejan se prije 20 godina htio oženiti djevojkom iz susjednog sela, ali je Svetlana to odbila jer nije bila dobra za kuću. Djevojka se nakon toga udala za drugog, a Dejan se propio”, kažu mještani.

Dejan je radio u Vodovodu, ali obitelj se bavila i ugradnjom stolarije. Vidjeli su ga da pije pivo ispred lokalne trgovine i na dan kad je nestala malena Danka.

“Pio je s mještanima ispred dućana, radio je to i njegov brat. Nije se ponašao drukčije, nego isto kao i prije. Nije se moglo naslutiti da je toliki monstrum. Vjerujte, da ga sada puste na slobodu, mještani bi mu sudili!”, rekao je jedan od susjeda.

7:15 Sedmi je dan potrage za tijelom Danke Ilić (2), djevojčicom koja je u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji ubijena 26. ožujka. Tijekom utorka pregledane su neke nove lokacije: područje oko močvare koja se nalazi u selu Zlot, nedaleko od imanja Dejana Dragijevića, prvoosumnjičenog za ubojstvo djevojčice, spremnik za vodu na imanju…

Dejan Dragijević i njegov kolega Srđan Janković, obojica zaposlenika Vodovoda, službenim su automobilom udarili djevojčicu koja se našla na cesti, a onda su tijelo bacili na deponij. Tijelo je kasnije premjestio Dejan Dragijević, a prema priznanju, pomogli su mu otac i brat. Obojica su pritvorena, a brat je preminuo u nedjelju. Drugi radnik Vodovoda Srđan Janković brani se šutnjom., prenosi dnevnik.hr