Eurosong je razbjesnio fanove objavom o sudjelovanju Izraela: ‘Pravite se kao da ste za mir…’

Eurosong je razbjesnio fanove objavom o sudjelovanju Izraela: ‘Pravite se kao da ste za mir…’

EBU poziva da se prema svim umjetnicima koji sudjeluju na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije postupa s poštovanjem i osuđujemo svako zlostavljanje i uznemiravanje, napisali su

Europska radiodifuzijska unija (EBU) oglasila se povodom sudjelovanja Izraela na ovogodišnjem Eurosongu. Izrael je morao promijeniti riječi pjesme, za koju se smatralo da se odnosi na masakr Hamasa u Izraelu. Nakon što je predstavnica Eden Golan promijenila riječi, EBU joj je dopustio da sudjeluje na Eurosongu. Njihov se potez našao na meti negativnih komentara, a sad su se obratili svim obožavateljima.

Photo: Instagram

– EBU poziva da se prema svim umjetnicima koji sudjeluju na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije postupa s poštovanjem i osuđujemo svako zlostavljanje i uznemiravanje – napisali su u opisu objave.

– EBU je svjestan snažnih emocija izazvanih ovogodišnjim Eurosongom i svjesni smo intenzivne rasprave koju je potaknulo uključivanje Izraela. Htjeli bismo naglasiti da su sve odluke koje se tiču sudjelovanja odgovornost upravnih tijela EBU-a, a ne pojedinačnih umjetnika. Izrazito se protivimo bilo kakvom obliku zlostavljanja ili uznemiravanja sudionika, online ili offline. Predani smo njegovanju sigurnog i uključivog okruženja. Zalažemo se za konstruktivan dijalog i potporu umjetnicima i naglašavamo misiju natjecanja da nas glazba sve ujedini – dodali su.

Njihova je objava razbjesnila fanove natjecanja. ‘Dopuštate Izraelu sudjelovanje i onda se pravite da ste za mir?’, ‘Jeste li sigurni da ste protiv bilo kakvog oblika zlostavljanja onda?’, samo su neki od komentara., piše 24sata.