VIDEO, FOTO Pozadina likvidacije nauglednijih komentatora s HRT-a: Urednik sporta Šapit je radio film za Jakobušića i Hajduk!

VIDEO, FOTO Pozadina likvidacije nauglednijih komentatora s HRT-a: Urednik sporta Šapit je radio film za Jakobušića i Hajduk!


Naprasna zabrana gostovanja sportskih komentatora, nakon punih 6 godina u Studiju 4, otkriva nove pojedinosti kao i moguće razloge njihovih kritičkih osvrta u programu HRT-a.

Dugogodišnji umirovljeni i višestruko nagrađivani sportski novinar Edo Pezzi u nedavnom je intervjuu otkrio i prozvao Marka Šapita, urednika sportske redakcije HRT-a kao glavnoga krivca zašto su upravo njegovi komentari na HRT-u 4 zabranjeni kao i kritički osvrti kolega novinara Zdravka Reića ,Ive Mikuličina i Marija Zorka.

Upravo su oni predviđali i upozoravali da politika i upravljanje Hajdukom kao klubom na čelu s nedavno smijenjenim Lukšom Jakobušićem vodi prije svega u rezultatsku propast.

Portal Hrvatska danas podsjeća, nakon smjene Jakobušića otkriva se „javna tajna“ o kojoj nitko nije htio govoriti.

Upravo Marko Šapit, novinar i sadašnji šef sportske redakcije HRT-a, 2022. godine sudjeluje kao autor filma o Hajdukovim novogodišnjim željama u kojem intervjuira, uz ostalo, i predsjednika Hajduka Lukšu Jakobušića.

Film je emitiran u „hajdukovoj DIGITAL TV“.

Posve je legitimno pitati kako djelatnik a kasnije i vodeći čovjek sportske redakcije HRT-a može sudjelovati u takvom angažmanu i raditi za klupsku televiziju!?

Istodobno ovih dana na HRT-u 4 ukidaju se vjerodostojni sportski komentatori, koji bez novčane naknade tjedno iznose svoje osvrte na Hajduk kao i rad dojučerašnjeg predsjednika Jakobušića.

Ali to nije sve!

Neslužbeno doznajemo, nakon što je stručni sudački ekspert Marijo Strahonja u sportskoj emisiji „Stadion“, koju uređuje Marko Šapit, otkazao suradnju zbog prijetnji hajdukovih navijača i njegove “pristranosti” u komentarima, ukinuta je atraktivna rubrika „Oko sokolovo“.

Pitanje je i je li ukinuta rubrika išla na ruku Hajduku, koji u tom trenutku ima statistički gledano najviše dosuđenih jedanaesteraca u svim europskim i svjetskim ligama (po utakmici to je iznosilo 1.1 dosuđenih jedanaesteraca).

Ali opet to nije sve!

Još je čudnija informacija, koja se može provjeriti, da se svojedobno sportskoj redakciji HRT-a, kao novi stručni suradnik i komentator, bez straha ponudio međunarodno priznati slovenski sudac Damir Skomina rodom iz Daruvara.

Da pojasnimo, riječ je o sucu koji je dijelio pravdu na SP-u u Rusiji, kao i ranije na EP-u u Ukrajini i Poljskoj.

Spomenuti sudac prvi je koristio VAR tehnologiju u Ligi prvaka.

Dodajmo još jednu stvar, poznato je da prema pravilima HRT-a novinarima je zabranjen rad u “fušu“.

U to ulazi vođenje i otvaranje kulturnih predstava kao i autorski rad na komercijalnim sadržajima.

Iz toga proizlazi da imamo dvostruke kriterije.

Sve u svemu zaključimo „ Ukinimo Oko Sokolovo! Ukinimo sportske komentare na Hrt 4! Ukinimo sve što nije išlo na ruku tadašnjem Hajdukovom predsjedniku Luki Jakobušiću., piše Hrvatska danas