Baby Lasagna nakon nastupa u Londonu: ‘Ludnica, pa svi sa mnom pjevaju moju pjesmu…’

Baby Lasagna nakon nastupa u Londonu: ‘Ludnica, pa svi sa mnom pjevaju moju pjesmu…’

Baby Lasagna promijenio je za posljednji nastup boju kose i kostim, a publika je oduševljena. Ksenija Urličić kaže da nikad nismo bili bliže pobjedi

Baby Lasagna u nedjelju je nastupio na još jednom PrePartyju, koncertu prije Eurosonga, i to u Londonu. I još jednom je trijumfirao. Pratitelji i fanovi Eurosonga pohvalili su ga za novi imidž, odnosno nešto svjetliju kosu i novi kostim. Marko Purišić odradio je još jedan vrlo energičan nastup, a kao i na prethodnom nastupu, uspio je rasplesati i raspjevati publiku.

Na dijelu pjesme u kojem počne plesati već dobro poznat ples s rukom, publika je zaplesala s njime, a na kraju je, nakon upita voditelja, ponovno ‘na suho’ izveo svoj refren, a publika je u glas pjevala s njime.

– Bilo je to odlično i neponovljivo iskustvo koje ću još dugo pamtiti. Čim sam izašao na pozornicu osjetio sam pozitivan feedback publike i onda se samo prepustio ludoj energiji koja je vladala – rekao nam je hrvatski predstavnik na Euroviziji.

Europska publika prihvatila ga je i prije pobjede na Dori. Svaki njegov nastup kao da još i više ‘cementira’ u ulozi jednoj od najvećih favorita. Tako je i nakon Londona.

‘Ne vidim nikog drugog kao pobjednika, osim njega!’, ‘Postao je tako samouvjeren, izgleda kao da baš uživa, bit će zvijezda’, ‘Ovaj kostim s velikim rukavima je najbolji do sad’, ‘Odličan nastup, bravo Marko, cijela Hrvatska je ponosna’, samo su neki od komentara ispod jednog YouTube videa njegovog nastupa… A sve veću podršku i naklonost ljubitelja Eurosonga osjeća i sam Marko. I kad se samo čini da negdje zapne, nekim stvarima, kao što su promjena boje kose i kostima, nije to bio onaj crveni na koji je publika navikla. Baby Lasagna brzo dođe još veće podrške.

– Podrška publike je stvarno ogromna, a to se može vidjeti i po nastupima kad pjevaju pjesmu od prvog do posljednjeg takta – rekao nam je Baby Lasagna pa dodao:

– Bili smo u Madridu i Londonu, sljedeće nastup je u Amsterdamu gdje također očekujem veliku podršku.

Stanje na kladionicama je i dalje nepromijenjeno te je Baby Lasagna na drugom mjestu. Tamo je završio prošlog tjedna, i to nakon nastupa u Madridu kada su na prvo mjesto zasjeli Nemo i pjesma ‘The Code’. Ksenija Urličić (84) prati što se događa oko hrvatskog predstavnika i vrlo je optimistična.

– Već sam rekla maloj Barbari, mislim na Barbaru Kolar, da se spremi za vođenje Eurovizije u Hrvatskoj. Zadovoljna sam kako cijeli tim radi, važne su te stvari, koje su puno drugačije od nekih prijašnjih vremena. No, zasad se sve čini sjajno, jako dobro rade i mislim da dugo nismo imali tako velike šanse za pobjedu – rekla nam je Ksenija Urličić.

‘Čelična Lady’ ili, u ovom slučaju primjerenije, ‘mama Dore’, nekad je vodila hrvatske delegacije, zna sve što se događa ‘iza kulisa’, ali i što se sve mora odraditi izvan samog natjecanja da bi se uspjelo. To su ona ‘popularna’ lobiranja…

– Baby Lasagna očito ima jako dobar tim iza sebe jer oni rade sjajan posao, prepoznatljivi su. A nekad je sve bilo drugačije, pa pjesmu nisi smio čuti do eurovizijske izvedbe – dodala je Ksenija Urličić.

Kako je sve tada bilo drugačije kratko se prisjetila i Emilija Kokić. S grupom Riva pobijedila je na Eurosongu 1989. godine u švicarskoj Lausannei s pjesmom ‘Rock me’ Steve Cvikića i Rajka Dujmića. Već nam je ranije ispričala kako su pripreme trajale dugo, mjesecima, da je sve bilo isplanirano. A i naporno. Danas je to sve drugačije…

– Nama je bilo zabranjeno nastupati s pjesmom s kojom se natječemo prije Eurosonga. Ona se nije smjela niti emitirati do Eurosonga, bilo je to nešto totalno drugačije nego što je danas – rekla nam je Emilija Kokić.

Već je ranije rekla kako se već ‘u njeno doba’ osjetilo da scenski nastup i sve ostalo što prati pjesmu dobiva na važnosti. I oni su se navodili time u koreografiji, kostimima i svemu. Marketinški to tim Baby Lasagne odrađuje sjajno. I svemu se sad pridružuje HRT, koji je objavio kako će u subotu 13. travnja snimati ‘Rim Tim Tagi Dim’ ples u nekoliko hrvatskih gradova. Zagreb, Split, Zadar, Osijek i Umag bit će središta plesnog zbivanja točno u podne, a s HRT-a su pozvali sve građane da se pridruže koreografiji i pošalju poruku Baby Lasagni, predstavniku Hrvatske na Eurosongu. Kako navode, HRT je izuzetno ponosan na dosadašnji uspjeh Baby Lasagne.

– Voljeli bismo dodatno rasplesati Hrvatsku, poslati podršku našem predstavniku te pokazati djelić hrvatskih ljepota europskoj publici – ističu. U Zagrebu će se ples snimati na Trgu kralja Tomislavu, u Osijeku na Pješačkom mostu, na Prokurativama u Splitu, u Zadru na instalaciji Pozdrav suncu te na Trgu slobode u Umagu., piše 24sata.