Istražni zatvor za Marendićevog sina i četvoricu zbog premlaćivanja mladića. On je i dalje kritično

Istražni zatvor za Marendićevog sina i četvoricu zbog premlaćivanja mladića. On je i dalje kritično

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom

Sudac za mladež splitskog Županijskog suda odredio je na prijedlog Državnog odvjetništva istražni zatvor za četvoricu maloljetnika koji su osumnjičeni za premlaćivanje 22-godišnjaka ispred kluba na Poljudu u Splitu.

Među napadačima je, kako smo javljali bio i sin Slobodana Marendića, dojučerašnjeg načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. On je nakon sinovog incidenta dao ostavku.

Što su ispričali istražiteljima?

Policija je četvoricu maloljetnika te jednog 18-godišnjaka prijavila za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede. Među njima je i 17-godišnji Marendićev sin.

Dalmatinski portal javlja da su svi osumnjičeni iznijeli obranu. Istražni zatvor ipak im je određen kako ne bi ponovili kazneno djelo.

Mladić kojeg su pretukli još uvijek ima po život opasne ozljede i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a.

Zašto je došlo do sukoba?

Sukob između dvije skupine započeo je unutar kluba. Navodno je sve zakuhao mladić koji je bio neugodan prema Marendićevoj kćeri. Došlo je do naguravanja koje se nastavilo i ispred kluba nakon što su izbačeni. Sukob je, prema nekim tvrdnjama, eskalirao nakon što je Marendićev sin dobio udarac u glavu. Navodno ga je udario glavom isti mladić s kojim se sukobio unutar kluba.

Mladići su se nastavili tući van kluba jer ih je osiguranje izbacilo. Tada je, navodno 22-godišnjak ozlijeđen. Netko iz Marendićeve grupe udario ga je nogom u glavu, piše N1.