Oglasio se MUP o potrazi za tijelom ubijene Danke: “Policija je preusmjerila potragu…”

Oglasio se MUP o potrazi za tijelom ubijene Danke: “Policija je preusmjerila potragu…”

Još se uvijek traga za tijelom ubijene Danke Ilić, dvogodišnje djevojčice koja je ubijena 26. ožujka.

  • nastavlja se potraga za tijelom ubijene Danke Ilić (2)
  • dvojici osumnjičenih za ubojstvo je određen istražni zatvor od 30 dana
  • uhićeni brat i otac jednog od osumnjičenika

Tijek događaja pratite u nastavku: 

11:04 O potrazi za tijelom ubijene Danke oglasio se MUP Srbije. “Pripadnici MUP-a intenzivno provode detaljnu pretragu terena na teritoriju grada Bora u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubojstvo sumnjiče S. J. (50) i D. D. (50). 

Kako navode, više desetina pripadnika policije uz, kako kažu, korištenje najsuvremenije opreme trenutno pretražuje Lazarevu pećinu koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot u kojem živi osumnjičeni D. D, Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž Zlotske reke u potrazi za tijelom djeteta. 

Sumnja se da je D. D. drugog dana nakon izvršenog kaznenog djela premjestio Dankino tijelo na deponije u okolini Banjskog Polja, navodi MUP Srbije u priopćenju.

10:00 Pripadnici policije se nalaze na lokaciji Lazarev kanjon (Lazareva pećina) u selu Zlot gdje pretražuju teren.Iz sela Zlot je inače Dejan Dragijević, jedan od osumnjičenih, koji je priznao da je ubio Danku. U subotu su pretraživali njegovu kuću, isušivali septičku jamu… Pećina se nalazi oko tri kilometra od kuće. 

Za to vrijeme, ispred kuće u Banjskom Polju gdje je posljednji put viđena živa Danka ostavljeno je cvijeće, svijeće, balon i rozi plišani medo, javlja Telegraf

8:32 Put koji je prošla ubijena Danka Ilić (2) od dvorištu obiteljske kuće u Banjskom Polju do mjesta na kojem su je radnici Vodovoda, Srđan Janković i Dejan Dragijević, udarili službenim  automobilom bio je neprohodan i nevjerojatno je da ga je djevojčica mogla prijeći. Srpska policija bagerima je raščistila teren oko kuće do asfalta u potrazi za tragovima, a prije toga je ondje bilo žbunja, raslinja i gnojiva. , prenosi dnevnik.hr

Danka Ilić je prošla put od štale, gdje ju je majka ostavila na nekoliko trenutaka kako bi drugom djetetu dala vodu, nizbrdo do mjesta gdje ju je udario automobil. Snimku puta koji je prošla djevojčica možete pogledati OVDJE.