Predsjednik Udruge zbog kojeg je Milanović otkazao dolazak progovorio za DNEVNIK.hr: ”Muka mi je”

Predsjednik Udruge zbog kojeg je Milanović otkazao dolazak progovorio za DNEVNIK.hr: ”Muka mi je”

Predsjednik Zoran Milanović iznenada je otkazao posjet Čepinu. Doznalo se da je razlog to što je predsjednik Udruge – domaćina bio osuđen zbog silovanja. Dražen Bučević za DNEVNIK.hr komentirao je Milanovićev potez.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović trebao je u petak sudjelovati na obilježavanju godišnjice osnutka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Čepin, no iznenada je otkazao svoj posjet.

“Uoči dolaska na događanje u Čepinu predsjednik Republike od nadležnih institucija dobio je informacije i podatke o organizatoru događanja koji mu ranije nisu bili poznati ni dostupni. Na temelju dobivenih i provjerenih informacija odlučio je otkazati svoj dolazak na spomenuto događanje”, objasnili su s Pantovčaka.

Kako smo doznali, razlog je informacija da je čelnik čepinskog ogranka UHDDR-a Dražen Bučević bio osuđen za silovanje. Bučević je 2009. godine osuđen na dvije godine zatvora jer je 2007. godine kolegicu natjerao da ga oralno zadovolji u prostorijama osječke komunalne tvrtke Unikom. Dopredsjednik Udruge rekao je ranije da je Bučević razočaran i ne želi davati izjave, ali naknadno se javio DNEVNIK.hr-u.

”Ma neću ništa reći, mi smo udruga, a politika je bože sačuvaj”, rekao je Bučević. ”Evo ovdje smo, dragovoljci se vesele, jedemo, pijemo, Bogu hvala. Tu smo da bismo se poklonili žrtvama, djeca igraju nogomet. Svi smo sretni”, komentirao je Bučević kao da ne zna zašto smo ga nazvali.

Kad smo ga podsjetili da predsjednik nije otkazao iz hira, već jer je doznao da je domaćin osuđeni silovatelj, Bučević je promijenio ploču. ”To je jadan i primitivan način. Jučer je rekao da će doći, pa da neće, pa hoće, pa neće… Osjećam se utučeno, nakon svega što sam učinio, ubio sam se od posla…”, rekao je. Opet smo skrenuli razgovor na silovanje. ”Muka mi je od svega što sam prošao, sve sam dao na međunarodni sud”, rekao nam je Bučević, koji je odležao godinu i pol u zatvoru.

”Jadno se osjećam, strašno! Neću više govoriti, nemam snage. Kunem vam se Bogom, a veliki sam vjernik, nemam snage”, završio je razgovor.