Predsjednik Zoran Milanović otkazao je današnji posjet Čepinu.

“Uoči dolaska na događanje u Čepinu, predsjednik Republike je od nadležnih institucija dobio informacije i podatke o organizatoru događanja, a koji mu ranije nisu bili poznati ni dostupni. Na temelju dobivenih i provjerenih informacija odlučio je otkazati svoj dolazak na spomenuto događanje”, poručili su za danas.hr.

U programu N1 televizije dopredsjednik ogranka UHDDR-a Zdenko Arambašić rekao je novinarki da je Milanović obećao da će doći, jučer je otkazao pa jučer popodne ponovno javio da dolazi, a jutros ipak nije došao.

“Službeno o razlozima nisam obaviješten, a drugih saznanja nemam”, rekao je a na pitanje novinarke je li razlog otkazivanja to što je predsjednik čepinskog ogranka UHDDR-a Dražen Bučević osuđen za kazneno djelo, rekao je kako ne zna.

Za što je Bučević osuđen

Dražen Bučević, predradnik u osječkoj komunalnoj tvrtki Unikom, silovao je kolegicu s posla 15. prosinca 2007. godine.

Zbog toga će morati dvije godine provesti u zatvoru, pisala su 24sata 2009. godine.

“Tako je prije nekoliko dana odlučio Vrhovni sud potvrđujući presudu Županijskog suda u Osijeku. Bučević je svoju kolegicu natjerao na oralno zadovoljavanje na domjenku Unikomove radne jedinice Higijena. Rekao joj je da ima poklon za nju i namamio je u ured”, pisala su tada 24sata.

U žalbi Vrhovnom sudu Bučević je naveo kako je iskaz kolegice neprecizan. Nije, kaže, moguće da žena nakon što je 15 minuta imala njegov penis u ustima zna je li penis bio u erekciji ili nije.

Vrhovni sud odbacio je žalbu riječima kako je njegovo viđenje stvari subjektivno i dokazima nepotkrijepljeno, a kojim nastoji dovesti u pitanje vjerodostojnost iskaza.

Optuženik je uporabom sile prisilio oštećenicu na spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem te pravno nije bitno je li penis bio u erekciji ili nije, pisala su  24sata.