Vesna (19) pokušala ukrasti hranu iz Spara. Dobila 4 mjeseca zatvora

Vesna (19) pokušala ukrasti hranu iz Spara. Dobila 4 mjeseca zatvora

Vesna (19) završila je u istražnom zatvoru nakon što je iz Spara u dva navrata pokušala ukrasti prehrambene proizvode vrijedne 97 eura.

Prema presudi donesenoj ovih dana, Vesna je početkom siječnja lani u 12.10 sati u trgovini Spara u Zagrebu, Dankovečka 4, uzela masline, hrenovke, pureći file i Filetino classic ukupne vrijednosti 28,86 eura.

“Prilikom izlaska iz trgovine bila je zaustavljena od strane zaštitarske službe, a navedena roba je oduzeta i vraćena”, ističe se u presudi.

Potom je sredinom veljače lani u 13.40 sati u trgovini Spara u Zagrebu Martićeva 13, uzela 20 komada Argeta pašteta ukupne vrijednosti 68,80 eura. No, i tad su je zaštitari zaustavili na izlasku, a roba je oduzeta i vraćena.

Neosuđivana

Kazneni postupak protiv Vesne pokrenuo je Spar s obzirom da je vrijednost ukradene robe bila manja od 133 eura pa se ne pokreće po službenoj dužnosti. Vesna je uhićena tek 4. veljače ove godine te je u istražnom zatvoru bila do 12. veljače.

Tijekom postupka sve je priznala te iskazala žaljenje i kajanje zbog toga. Kaže da živi u neimaštini, pa nema što jesti. Udana je, nema djece, bez prihoda i imovine. Dosad nije osuđivana. Sutkinja ju je ovih dana osudila na četiri mjeseca zatvora uvjetno.

“Kao olakotnim cijenjeno je iskreno priznanje, čime je pokazala samokritičnost prema protupravnom postupanju. Osim toga, ona je neosuđivana osoba, loših imovinskih prilika. Uzeto je u obzir i kako Spar nije trpio štetu jer su svi predmeti odmah oduzeti.

Otegotnih okolnosti na njenoj strani sud nije našao. Sud je stava da se radi o kaznenopravnoj sankciji primjerenoj kako osobi optuženice, tako i kaznenim djelima koje je počinila”, naglasila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi., doznaje danica.hr