U Slavonskom Brodu predstavljena lista Domovinskog pokreta za V. izbornu jedinicu

U Slavonskom Brodu predstavljena lista Domovinskog pokreta za V. izbornu jedinicu

Dubravka Lipovac Pehar, predsjednica ogranka Domovinskog pokreta Slavonskog Broda uvodno je pozdravila sve prisutne građane pozdravila i pozvala svekoliku javnost da izađe na parlamentarne izbore 17. travnja i da podrže Domovinski pokret koji će, tvrdi Lipovac Pehar sigurno donijeti promjene kakve Hrvatskoj trebaju, a potom se svima obratio i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Kao što znate, V. Izborna jedinica je izborna jedinica koju omeđuju, samim tim obilježavaju, dvije najjače hrvatske rijeke. To je naravno Dunav na krajnjem istoku i Sava cijelom dužinom. Kako je omeđuju i označavaju na neki način najjače rijeke tako je upravo u ovoj izbornoj jedinici najjači Domovinski pokret na nacionalnoj razini što smo pokazali prije 4 godine, a pokazat ćemo i na ovim izborima koji su pred nama. Zašto je to tako? Vjerojatno su razlozi zato što je upravo u ovoj izbornoj jedinici skupljeno ono najbolje od Hrvatskog naroda sa svih strana dakle i Bosne i Hercegovine, Like i Dalmacije, nema odakle nas nema. Samo tako i u tom zajedništvu i s tim spletom različitih podneblja, mogli smo demonstrirati žestinu obrane koja je demonstrirana u Domovinskog ratu i odatle ta čvrstina i vjerojatno izuzetno dobri rezultati Domovinskog pokreta”, poručio je Penava.

Penava podsjeća kako Domovinski pokret nudi ono što doista jeste autentično hrvatsko, a to su naše nacionalne konzervativne tradicionalne vrijednosti: – ”U tom smislu kad pogledamo što se nudi s druge strane, s jedne strane kombinacija Andreja Plenkovića s Vojislavom Stanimirovićem i Miloradom Pupovcem, dakle HDZ-a i SDSS-a, s druge strane lijevo-liberalnih politika Možemovaca, mislim da je na temelju toga svima jasno koji je odabir za svakog onoga tko voli svoj kraj, za svakog onoga tko ne samo da odluči ustati i ostati u Hrvatskoj, nego nekoga tko je odlučio i vratiti one koji su otišli. Da će tome tako biti i najbolji garant za realizaciju tih politika jest naša lista koja se sastoji od ljudi koji su danas ovdje pred vama koju imam čast predvoditi”, jasan je bio Penava te predstavio listu broj 6 Domovinskog pokreta za V. izbornu jedinicu i to redom:

1. Ivan Penava

2. Josip Dabro

3. Dubravka Lipovac Pehar

4. Ivana Mujkić

5. Branka Lozo

6. Goran Ribičić

7. Josip Krpan

8. Ivana Pavlić

9. Draženko Kljajić

10. Goran Kajkić

11. Milenko Bilić

12. Nikolina Galović

13. Slavko Grgić

14. Damir Trnačić – Pravo i pravda

”Ima nas, okruženi smo i s našim kolegicama, koalicijskim partnerima, neovisnim kandidatima čime pokazujemo širinu i to je ono što Domovinski pokret je – prije svega stranka koja u svom nazivu ima riječ Domovinski i riječ pokret koja, prije svega znači uključivost za različite ljude i za različita promišljanja, ali u suštini Domovina nam je na prvom mjestu o čemu govore i ovi ljudi, ali i naš program. Kao što vrlo često volimo reći: – Naše ime je i naš program!”, izjavio je Penava te zaključio:

”Pozivam sve da izađu na izbore, da se ne uljuljaju, ne ostanu kući, da ne puštaju mladost da nastavi odseljavati iz Slavonije i Hrvatske. Izađite na izbore i zaokružite listu broj 6 Domovinskog pokreta i partnera!”, piše DP