Austrijska policija: Dijete uočeno u Beču je vjerojatno nestala Danka

Austrijska policija: Dijete uočeno u Beču je vjerojatno nestala Danka

Potraga za nestalom djevojčicom iz Srbije ušla je u deveti dan. Kako pišu srpski mediji, istraga ide u dva kraka, jedan je pretraga u naselju gdje je nestala, drugi je istraga snimke iz Beča

Dijete koje je uočeno na tramvajskoj stanici u Beču je vrlo vjerojatno Danka, objavila je bečka policija, a prenosi Heute.  Dijete iz Srbije identificirano je na videu koji je snimio svjedok svjedoka, objavila je policija u srijedu.

Srpski forenzičar Dušan Keckarević komentirao je slučaj i snimku iz Beča. Rekao je da postoje razne metode kako se može doći do relevantnih podataka o identitetu. “Ovisi od originalne snimke. Naša zapažanja da liči i da ima sličan hod, iz toga možemo samo zaključiti da može odgovarati identitetu. Identitet se može utvrditi i preko DNK analize, ali za to nam treba da se djevojčica nađe… Očigledno je da to traje, a to što traje verovatno upućuje na to da – to nije to, ali da ne trčimo pred rudo… “, rekao je Keckarević, piše Blic..

O misterioznom nestanku raspisali su se i svjetski mediji. “Cijela Europa traži djevopjčicu sa dudom”, naslov je teksta na njemačkom Bildu. U Banjsko Polje stigli su i reporteri CNN-a, javlja Blic.