Rojsa izbacili iz HDZ-a, ali još nije dobio obavijest: ‘Plenki se ljubi s onim što mu štipa guzicu’

Rojsa izbacili iz HDZ-a, ali još nije dobio obavijest: ‘Plenki se ljubi s onim što mu štipa guzicu’

Prema statutu stranke, članstvo u HDZ-u prestaje između ostalog i kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke. Ljubo Ćesić Rojs je (bio) član HDZ-a, a kandidirao se na listi stranke Hrvatsko bilo

Prema statutu sve je jasno, tako su nam iz HDZ-a odgovorili na pitanje jesu li iz stranke izbacili Ljubu Ćesića Rojsa. Naime, Ćesić Rojs odlučio se ponovno politički aktivirati i izaći na izbore s listom za dijasporu., pišu 24sata

Prema statutu stranke, članstvo u HDZ-u prestaje između ostalog i kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke.

– Sve jasno, ali moraju mi poslati da sam izbačen. Uredno sam platio članarinu, plaćam sve, nek izbace. Nek javno kažu da su me izbacili – rekao je general za 24sata. 

Dodao je kako je on utemeljitelj HDZ-a s četiri generala na njegovoj listi. 

– Vidjeli ste da se Plenković voli ljubiti i grliti s ovim što ga štipucka za guzicu, to je drugi svijet od mene – rekao je. 

Dodao je i kako još nije dobio obavijest da je isključen iz stranke. 

– Što će on mene izbacit, mi ćemo njege sad. Tuđmanov HDZ će ovaj briselski satrat. Žalit ću se Časnom sudu, ako dobijem obavijest, procedura je jasna – zaključio je Ćesić Rojs. 

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je u utorak da je Ljubo Ćesić Rojs praktički izbačen iz HDZ-a jer je na izborima u XI. izbornoj jedinici prvi na listi stranke Hrvatsko bilo, a uz to je “vrlo moguće igrač Zorana Milanovića”.

Herman kaže da Ćesiću Rojsu još nije poslao obavijest da više nije član HDZ-a.