Gazirana voda je odličan saveznik ako želite smršavjeti, evo zašto

Gazirana voda je odličan saveznik ako želite smršavjeti, evo zašto

Ako vam je gazirana voda draža od obične, ne morate brinuti o tome utječe li štetno na zdravlje. Ona osvježava i hidrira, kao i obična voda, i nema nikakvih štetnih posljedica po tijelo.

Studija iz 2012. godine objavljena u Journal of Nutritional Science and Vitaminology pokazala je da pijenje gazirane vode može učiniti da se duže osjećate siti i može pomoći da se hrana duže zadrži u vašem trbuhu, prenosi Nova

Hormon gladi grelin i hormon sitosti leptin djeluju na receptore u grlu i trbuhu stvarajući osjećaj manjeg ili većeg apetita. Gazirana voda djeluje na povećanje razine leptina i povećava osjećaj sitosti. Zato čaša ili dvije gazirane vode uz obrok smanjuje apetit i korisna je za sve vrste dijeta.

Gazirana voda ne utječe štetno na naše zdravlje. Ona je bez kalorija i bez šećera, a zbog specifičnog okusa, mnogi je radiije i više piju. Stvara osjećaj sitosti, osobito ako se pije na prazan želudac, tako poboljšava probavu i odličan je saveznik u mršavljenju.

Možete odahnuti i slobodno popiti svoje omiljeno piće, gaziranu mineralnu vodu – šampanjac među vodama. Uz nju će biti i manje brige za dobro zdravlje.