Dva napada pasa u istom danu: Jedan ubio drugog psa i ugrizao vlasnicu, drugi ugrizao motociklista

Dva napada pasa u istom danu: Jedan ubio drugog psa i ugrizao vlasnicu, drugi ugrizao motociklista


Dva napada pasa dogodila su se istog dana u Bjelovaru i Gudovcu, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policija.

U ponedjeljak 1. travnja oko 11.00 sati, u Bjelovaru, u parku „Borik“, pas vlasništvo 71-godišnjaka koji se otkinuo s povodca kojim je bio privezan za klupu napao je drugog psa koji je uslijed zadobivenih ugriza uginuo. I 71-godišnju vlasnicu uginulog psa je ugrizao za ruku dok je pokušavala spasiti svog psa, te je upućena liječniku.

Vlasnik psa se udaljio prije dolaska policijski službenika tako da će mu naknadno biti uručen obavezni prekršajni nalog o počinjenom prekršaju iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Istog dana, oko 18.00 sati, u Gudovcu, na cesti, pas vlasništvo 60-godišnjeg mještanina je napao i ugrizao 47-godišnjeg muškarca koji je prolazio ulicom vozeći se na električnom motociklu. Pas je istrčao iz ograđenog dvorišta vlasnika na kojemu su u trenutku napada bila otvorena dvorišna vrata.

47-godišnjak je zatražio medicinsku pomoć u Općoj bolnici „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar. Zbog počinjenja prekršaja 60-godišnjem vlasniku psa kojeg nije držao pod nadzorom je uručen obvezni prekršajni nalog, izvijestila je policija, prenosi N1.