Državno izborno povjerenstvo objavilo koliko je pravovaljanih lista

Državno izborno povjerenstvo objavilo koliko je pravovaljanih lista

Državno izborno povjerenstvo na konferenciji za medije objavilo je kako je zaprimilo ukupno 165 pravovaljanih lista, a na izbore ide ukupno 2277 kandidata.

Na konferenciji za medije iz DIP-a su kazali kako su danas na sjednici utvrdili sve zbirne pravovaljane liste.

“Danas je bila sjednica DIP-a na kojoj smo utvrdili zbirne liste pravovaljanih lista. Jedna je bitna razlika, jedna je lista manje, jedna je povučena. Sad smo na ukupno 165 lista u svih 11 izbornih jedinica, u 12. je 17 kandidata i osam zamjenika. 27 lista je manje u odnosu na 2022. godinu.

Iz DIP-a su kazali kako je povučena je lista u 1. izbornoj jedinici stranke Pokret za životinje. A jednoj stranci odbili 11 lista jer je bilo problema s upisom stranke. Radi se o stranci Demokršćani – koja je registrirana 19. ožujka, a predsjednikova odluka o raspisivanju izbora stupila je na snagu 15. ožujka, prenosi Dnevnik.hr.

“Stav DIP-a je da izjave predsjednika republike koje imaju veze s izborima, ne smiju biti dio promidžbenog bloka”, kazali su.

“Imamo ukupno 2277 kandidata”, odgovorili su na pitanja novinara.

Kampanja će trajati do 15. travnja u ponoć kada nastupa dvodnevna izborna šutnja.

“Sve statističke podatke imate ćemo krajem drugog tjedna. Najviše lista ima u 9. izbornoj jedinici, 18 lista. Najmanje je u 11. izbornoj jedinici”, kazali su., javlja N1