Muškarac u Splitu zlostavljao dva vuka i 67 pasa, držao ih na kratkom lancu

Muškarac u Splitu zlostavljao dva vuka i 67 pasa, držao ih na kratkom lancu

Pritvorskom nadzorniku priveden je 64-godišnjak kojeg je splitska policija osumnjičila zbog ubijanja ili mučenja životinja i uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti. 

Uhićen je u srijedu, a veterinarska inspekcija je utvrdila da u Splitu drži ukupno 69 životinja od kojih je imao 61 odraslog psa, šest štenaca i dva vuka. Imao je mužjaka i ženku koji su strogo zaštićena vrsta sukladno Pravilniku o strogo zaštićenim vrstama. 

Životinje je zanemarivao s obzirom na njihovo zdravlje, smještaj te im je ograničavao kretanje tako da im je uzrokovao bol, patnju i ozlijede, čime je ostvario obilježja kaznenih dijela uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti i ubijanje ili mučenje životinja.

Pse je držao na kratkom lancu, a vukove u kavezu na Putu Orišca u Stobreču.

‘U tijeku je postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima. U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suda obavljena je pretraga stana, vozila i prostora. O događaju je također obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede’, izvijestila je policija. , piše dalmatinski portal