Policija istražuje, čini se da je preko tijela pješaka u Muću prešlo više vozila

Policija istražuje, čini se da je preko tijela pješaka u Muću prešlo više vozila

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom


Dva dana nakon pronalaska tijela muškarca na cesti u mjestu RamljanI (Muć), splitska policija i Općinsko državno odvjetništvo još uvijek, i nakon provedenog očevida, pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo i je li uopće, kako je to prvotno bilo objavljeno, postoji nepoznati vozač koji je muškarca automobilom usmrtio i potom pobjegao s mjesta nesreće.

Naime, kako su neslužbeno doznali novinari Slobodne Dalmacije, čini se da je 43-godišnji muškarac te večeri, kako su kazali neki svjedoci, u poprilično alkoholiziranom stanju izašao iz lokalnog autobusa koji ga je dovezao do mjesta, a nedugo nakon što je izašao iz autobusa došlo je, na još uvijek nerazjašnjeni način, do tragedije.

Još se ne zna je li on sam, zbog svog alkoholiziranog stanja, pao na cestu i možda od udarca ostao bespomoćno ležati ili ga je zaista neki automobil prvo udario pa je on pao, no za sada je očevidom utvrđeno da je preko njegovog tijela koje je ležalo na dosta slabo neosvijetljenom dijelu ceste (a tada je padala i kiša) prošlo najmanje nekoliko automobila. Vozač jednog od njih se, nakon prolaska preko oštećenog, čak i okrenuo natrag kako bi vidio što se dogodilo, a u tom je trenutku preko tijela prošlo još vozila.

Odgovor na pitanje koji je zaista bio uzrok smrti nesretnog muškarca trebala bi dati obdukcija te tragovi koji su izuzeti s mjesta nesreće, a istražitelji su “uprli sve snage” da razriješe ovu kompliciranu situaciju odnosno kako bi, policijskim rječnikom, “utvrdili dinamiku i način nastanka nesreće”. Očevid je nastavljen i tijekom srijede na vozilima za koje je, do sad, utvrđeno da su imala kontakt s tijelom pokojnika.

Podsjetimo, policija je u utorak izvijestila da je oko 22 sati u mjestu Ramljani u općini Muć pronađeno mrtvo tijelo te da je, prema prvim informacijama s terena, osoba stradala u prometnoj nesreći kao pješak kojeg je oborio nepoznati vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom.

– Pješak je od posljedica ozljeda preminuo na mjestu nesreće. Na mjestu događaja obavljen očevid kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika uz asistenciju policije. Zbog obavljanja očevida cesta je bila zatvorena za promet do 01:50 sati. Tijelo je prevezeno na odjel patologije radi obavljanja obdukcije. Nastavlja se provođenje kriminalističkog istraživanja – objavila je policija i pozvala svjedoke/očevice prometne nesreće da osobno pristupe u Postaju prometne policije Split, Put Plokita 81 ili osobno na broj telefona 504-036 ili 504-010, piše Slobodna Dalmacija.