Snježana (35) rekla mužu da mu se ‘ne diže’ i da je ‘plačipi*da’. Tužio ju je…

Snježana (35) rekla mužu da mu se ‘ne diže’ i da je ‘plačipi*da’. Tužio ju je…

Snježana je pošteno izvrijeđala muža Ivana navodeći da je “plačipi*da” i da mu se “ne diže”.

Ivan ju je zbog toga odlučio tužiti zbog povrede dostojanstva i uznemirenosti. Kao dokaz optužnom je prijedlogu priložio sporni e-mail koji mu je supruga poslala lani potkraj svibnja u Zagrebu.

Tako se u optužnom prijedlogu navodi kako je putem e-maila vrijeđala sada već bivšeg supruga “navodeći da je plačipi*da, da mu se ‘ne diže’, da je ‘sje*an’, da u sebi nosi ‘mržnju, gnjev, prosipa žuč gdje stigne’, opisujući muža riječima ‘kme kme’ kao plačljivu osobu”.

Time je, dakle, Snježana (35) optužena da je kod Ivana (38) kao žrtve i člana obitelji “prouzročila povredu dostojanstva i uznemirenost”. Optužni prijedlog povrijeđeni je suprug podnio sredinom prosinca lani.

No, ovih dana Ivan je iznenada odustao od optužnog prijedloga pa je sud morao odbiti optužbu protiv Snježane. Nije poznato zbog čega je Ivan to učinio.

“S obzirom da je tužitelj odustao od optužnog prijedloga, troškovi postupka temeljem članka Prekršajnog zakona padaju na teret proračunskih sredstava suda”, naglasila je sutkinja u presudi., doznaje danica.hr