Vozio s 2,6 promila: Ma popio sam par pića na prazan želudac; Sutkinja mu se smilovala

Vozio s 2,6 promila: Ma popio sam par pića na prazan želudac; Sutkinja mu se smilovala


Ante (30) je uhićen nakon što je zatečen kako mortus pijan upravlja automobilom u Daruvaru.

Prema presudi, on je u rujnu lani oko 20.40 sati u Daruvaru upravljao osobnim vozilom krećući se Ulicom Stjepana Radića pri koncentraciji alkohola u organizmu od 2,58 promila. Kod sebe nije imao ni vozačku, ni osobnu.

Ante je na sudu sve priznao i branio se kako stvarno rijetko pije alkohol jer je po zanimanju profesionalni vozač.

“Tog dana našao sam se s prijateljima koje ne viđam često, pa sam skoro na prazan želudac popio par žestokih pića. A s obzirom da inače ne pijem, pokazalo mi je tako visoku koncentraciju. Inače sam uzoran vozači i dosad nikad nisam kažnjavan”, rekao je Ante u svojoj obrani.

Sutkinja mu se smilovala pa ga za alkohol kaznila s 900 eura. Inače, za tu koncentraciju minimalna je zakonska kazna 1320 eura, a maksimalna 2650 eura.

Kao olakotne okolnosti uzeta mu je dosadašnja nekažnjavanost, priznanje, iskreno kajanje, nije ugrozio nikoga u prometu, imovinske prilike, okolnost da je vozač po zanimanju te ponašanje nakon izvršenja prekršaja. Otegotnih okolnosti nije bilo.

Kako nije imao dokumente, kažnjen je s dodatnih 50 eura te mora podmiriti 40 eura prekršajnih troškova. No, od kazne oduzima mu se 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru u Daruvaru. Kad se sve zbroji i oduzme, mora ukupno platiti 910 eura.

Ostavljena mu je mogućnost i da plati samo dvije trećine kazne, odnosno 606,66 eura, ako sve podmiri najkasnije tri mjeseca od pravomoćnosti presude, piše Danica.