Stranka Možemo! predstavila izborne liste za parlamentarne izbore

Stranka Možemo! predstavila izborne liste za parlamentarne izbore

Stranka Možemo predstavila je izborne liste za parlamentarne izbore.

Sastavljene su prema zip-modelu nakon provedenih unutarstranačkih izbora na kojima su svi članovi imali pravo glasa. Možemo! izlazi u svih 11 izbornih jedinica, na osam lista prva mjesta pripala su ženama, a tri predvode muškarci. 

Nositeljica u prvoj izbornoj jedinici bit će Sandra Benčić. Danijela Dolenec predvodit će drugu izbornu jedinicu, treću Luka Korlaet, četvrtu Katarina Kruhonja, a petu Mira Anić.

Tomislav Tomašević bit će prvi u šestoj izbornoj jedinici, sedmu predvodi Draženka Polović, osmu Dušica Radojčić. U devetoj prva je na listi Maja Šintić, u desetoj Đuro Capor, a u jedanaestoj – Elena Komarić.

– Izlazimo u 11 izbornih jedinica. Od tih 11 izbornih jedinica imamo 3 nositelja lista i imamo 8 nositeljica lista. To je proizašlo iz rezultata pred izbora. Meni je to jako drago jer pokazuje da imamo zaista pitanje rodne ravnopravnosti internalizirano u ukupnom članstvu, ne dakle u vodstvu stranke, ne na papirima, nego među svim članovima, rekla je Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo!, piše HRT