Božinović: Milanović laže, Turudić nije dobio blindirano vozilo

Božinović: Milanović laže, Turudić nije dobio blindirano vozilo


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je državnu granicu na području Brodsko-posavske županije te policijske službenike koji rade na njezinoj zaštiti i suzbijanju nezakonitih migracija. Osvrnuo se na izjave predsjednika Milanovića glede istrage o propucanjanju vozila Ivana Turudića.

Ove godine evidentirano je 138 slučajeva nezakonitih prelazaka državne granice. 54 krijumčara migranata uhićena su upravo zahvaljujući mobilnim jedinicama za nadzor granice, piše HRT.

Božinović: Ruta migranata nije se premjestila

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je nezakonite prelaske hrvatske granice.

Istaknuo je kako se broj ilegalnih prelazaka granice smanjio, a za to je zaslužna upravo hrvatska policija.

Dodao je da je Hrvatska je jedna od najsigurnija zemalja, be samo u Europi, već i u svijetu. Ministarstvo unutarnjih poslova ulaže u opremu.

Dobit će helikoptere, ali i brodove.

Božinović je dodao da je prošle godine hrvatska policija na području Brodsko-posavske županije uhvatila 12 krijumčara, a ove već 58.

Istaknuo je kako se ruta migranata nije premjestila.

– Ovdje je bilo više koordiniranih djelatnosti policije. S jedne strane ojačani s pripadnicima mobilne policije, a s druge strane s dodatnim snagama. Otvorili smo i razgovore na policijskoj razini između Ravnateljstva policije i s druge strane policije u Bosni i Hercegovini, odnosno u Republici Srpskoj. Mi cijelo vrijeme potičemo i taj vid suradnje, poručio je Božinović.

Dodao je kako ga zabrinjava podatak da je u BiH za 35 ili 36 posto veći broj migranata u odnosu na prošlu godinu.

Ali zahvaljujući hrvatskoj policiji u Hrvatskoj je zabilježeno 19 posto manje ilegalnih prelazaka.
Pišonić o migrantima: Prošla godina bila je intenzivnija

Voditelj ophodnog čamca Robert Pišonić rekao je kako policijski službenici moraju paziti na razne prepreke u vodi, primjerice grane, smeće itd.

Dodao je da moraju paziti i na migrante, jer se znaju voziti gumenim čamcima.

– Imamo razne probleme, od spašavanja i slično, poručio je.

Pišonić je kazao kako je prošla godina bila intenzivnija što se tiče migranata, ove godine akcija spašavanja migranata nije još bilo.

Božinović: Milanović laže, Turudić nije dobio blindirano vozilo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se na izjavu predsjednika Milanovića o istrazi o propucavanju automobila novoimenovanog Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

– Izjava kako on zna kako teku policijski izvidi, ja primjerice to ne znam. O vjerodostojnosti njegovih izjava, najbolje govori činjenica da je jučer rekao da je gospodinu Turudiću dodijeljeno blindirano policijsko vozilo, što je apsolutna laž, poručio je.

Božinović je dodao kako on ne zna za nikakve nove detalje što se tiče istrage. Radi se o izvidima policije, koja surađuje s Državnim odvjetništvom.

Ponovio je kako je Turudić dobio zaštitu, ali nije dobio blindirano vozilo, piše HRT.