Rumunj koji je tegljačem uništio 16 automobila bio je drogiran. U nesreći je ozlijeđeno 18 osoba, od kojih četiri teško

Rumunj koji je tegljačem uništio 16 automobila bio je drogiran. U nesreći je ozlijeđeno 18 osoba, od kojih četiri teško


Još jedna teška prometna nesreća dogodila se jučer poslijepodne nedaleko od graničnog prijelaza Stara Gradiška kada se 35-godišnji rumunjski državljanin kamionom zabio u kolonu u kojoj je stajalo 16 automobila.

U nesreći je ozlijeđeno 18 osoba, od kojih četiri teško. Okolnosti nesreće još se utvrđuju. Reporterka HTV-a Višnja Ružojčić javila se u Dnevnik u podne te rekla kako se policija maloprije oglasila s novim priopćenjima i nekoliko novih detalja o ovoj uistinu nezapamćenoj nesreći, piše HRT.

– Ono što je ključno, 35-godišnji vozač teretnog kamiona, rumunjski državljanin koji je prouzročio ovu nesreću, osumnjičen je za teško kazneno djelo iz opće sigurnosti, dovođenja opasnost života i imovine. On se još uvijek nalazi u policiji, kriminalističko istraživanje još traje, a kada završi bit će predan pritvorskom nadzorniku i onda slijedi dalje ona procedura koju provodi Državno odvjetništvo. Ono što neslužbeno saznajemo, da je preliminarnim testom bio pozitivan na droge, ali to se još treba utvrditi ili odbaciti kada stigne nalaz krvi i urina. Nalazimo na mjestu nesreće u blizini graničnog prijelaza, sve je sada raščišćeno, ali sinoć je ovdje bio zaista pravi kaos jer zapravo tek će kriminalističko istraživanje utvrditi što se dogodilo, zašto je 35-godišnji čovjek u toj suludoj vožnji najprije probio rampu na naplatnoj postaji Okučani i onda nastavio tu suludu vožnju ovom cestom prema graničnom prijelazu gdje su u koloni stajali automobili i ljudi mirno čekali na prijelaz granice, rekla je Ružojčić.

Istaknula je kako je sinoć bilo dramatično, mnogo ozlijeđenih, sve su žurne službe pomagale u spašavanju i svi su ozlijeđeni prevezeni u novogradišku bolnicu.

– Prava je sreća, mogli bismo reći što nema poginulih, ali četvero je osoba teško ozlijeđeno, dvije su prebačene u zagrebačku Draškovićevu bolnicu, jedna je još zadržana na liječenju u novogradiškoj bolnicu , a po ostale ljude, riječ je uglavnom o stranim državljanima, došla je rodbina i oni su se uputili kućama, zaključila je.

– Djeca su bila na spavanju, u automobilima razodjevena, bosa, to smo isto trebali zbrinuti osim teških ozljeda. Crveni križ je pružio prenoćište, tako da svi su na sreću zbrinuti. Djeca od dvoje koji su prevezeni za Zagreb, došla je rodbina koja ih je preuzela, istaknula je Slavica Konjević Pernar, pomoćnica ravnatelja OB-a Nova Gradiška, piše HRT.