Oporbeni skupovi “Dosta je” u pet gradova

Oporbeni skupovi “Dosta je” u pet gradova

U 11 sati počeo je prosvjed koalicija Rijeke pravde i stranke Možemo! pod nazivom “Dosta je!” Istodobno u pet gradova će opet poručiti da je “dosta tiranije, laži i korupcije, dosta je HDZ-a” te da će oni Hrvatskoj vratiti nadu i budućnost.

Na prosvjedu u Splitu se pojavili brojni transparenti, među njima je i onaj koji poziva i europsku tužiteljicu Lauru Kovesi.

Prosvjednici su svojim transparentima poručili premijeru: “Plenkoviću odnijet će te rijeke pravde.”, javlja N1.

Ranko Ostojić iz SDP-a se obratio prosvjednicima u Splitu.

“Ako ne mislite na sebe, mislite barem na svoje unuke. Pogledajte koliko je sati, na ovim izborima Branko Bačić će dobiti manje glasova nego što je obnovio kuća na Banovini. Moje pitanje je sljedeće: prestanite biti teret ovom narodu i nemojte više ruku u naše džepove stavljati”, rekao je.

“Ima jedno upozorenje koje neće stići na SMS, a to je kada HDZ dođe slaviti u vaše mjestu 34. godina koje vas pljačkaju. Jer se ne boje, a jedino koga se boje je Laura, ali kada ona krene raditi svoj posao onda kažu da zazire u suverenitet jer HDZ je po njima odabran krasti Hrvatski narod”, dodao je.

“Onda se javi Ustavni sud koji može poništiti svaku odluku i sada žele poništiti datum izbra jer im ne odgovara, ali nećete proći”, naveo je, javlja N1.

Grbin: Ovo je naša domovina i mi ćemo je učiniti boljom

Okupljenima se u Zagrebu obratio Peđa Grbin.

“Evo nas opet. A zašto? Jer nam je dosta! Dosta je laži, lopovluka, kriminala i dosta je – HDZ-a! Nitko od nas danas ovdje nije sam jer ovdje smo da mijenjamo Hrvatsku nabolje, a to možemo jedino svi zajedno! Nudimo rijeke pravde, a što je Hrvatskoj potrebnije od pravde, od istine? Jer niti bez pravde niti bez istine mi našu zemlju ne možemo učiniti onakvom kakva je potrebna svima nama. A to je bolja Hrvatska, u kojoj radnici žive s normalnom plaćom”, rekao je u svom govoru Grbin.

“Ovo je zemlja svih naših ljudi i ovdje smo za nju i za nju se borimo. Kad kažemo da su stanovi basnoslovno skupi i da si ih građani ne mogu priuštiti, njihov odgovor je – a glasali ste protiv zakona o hrvatskom jeziku. Ma dajte molim vas! Kojim jezikom ja sad govorim? Ovo je naša zemlja ljudi, ovo je naša domovina i mi ćemo je učiniti boljom. Pred nama je velik posao, malo više od tri tjedna. Ali otići ćemo u svaki grad, svako mjesto, kako bismo poručili da rijeke pravde dolaze!”, kazao je šef SDP-a.

“Krećemo u veliki posao koji će završiti na biralištima i zato idemo svi još jednom – dosta je laži, dosta je korupcije HDZ-a! Idemo po bolju Hrvatsku jer rijeke pravde dolaze! Živjeli”, rekao je, prenosi N1.