Ustavni sud objavio dokumente sa sjednice na kojoj se odlučivalo o Milanovićevoj kandidaturi

Ustavni sud objavio dokumente sa sjednice na kojoj se odlučivalo o Milanovićevoj kandidaturi

Ustavni sud objavio je dokumente sa sjednice o predsjedniku Zoranu Milanoviću s koje su mu većinom glasova izdali upozorenje zbog njegove najave da će biti premijerski kandidat SDP-ove koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima., javlja dnevnik.hr

Ustavni sud zbog velikog interesa javnosti objavio je zapisnik i službenu bilješku sa sjednice na kojoj se odlučivalo o ustavnosti i zakonitosti izbora i na kojoj je jedna od točaka na sjednici bila i sudjelovanje Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima dok je na funkciji predsjednika Republike.

“Zbog velikog interesa javnosti predsjednik Ustavnog suda, dr. sc. Miroslav Šeparović, odlučio je javno objaviti zapisnik s 3. sjednice Suda od 18. ožujka 2024., službenu bilješku od 18. ožujka 2024. sastavljenu u vezi s institutom izdvojenih mišljenja u postupku nadzora nad ustavnošću i zakonitošću izbora te očitovanje ustavnih sudaca Andreja AbramovićaLovorke Kušan i Gorana Selaneca od 19. ožujka 2024. nazvano ‘Izdvojeno mišljenje u odnosu na upozorenje Ustavnog suda Republike Hrvatske u predmetu broj: U-VII- 1263/2024 od 18. ožujka 2024.'”, objavili su s Ustavnog suda.

Tekst zapisnika možete pročitati OVDJE, a tekst bilješke OVDJE.

Na sjednici je napisana i Službena bilješka o izdvojenim mišljenjima sudaca koji se nisu složili s upozorenjem Milanoviću vezanim za njegovu kandidaturu na parlamentarnim izborima dok je na dužnosti predsjednika Republike.

Tekst Službene bilješke možete pročitati OVDJE.