Pijana vozačica s 2,40 promila udarila u stup i kuću

Pijana vozačica s 2,40 promila udarila u stup i kuću

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Policija je izvijestila o alkoholnim rekoderima za vikend. Vozačica je napuhala 2,40 promila, a vozač 2,67 promila.

“U petak oko 21,15 sati u mjestu Zabrđe (Općina Gradec), 46-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih oznaka za vrijeme dok je u organizmu imala 2,40 g/kg alkohola.

Dolaskom u neposrednu blizinu kućnog broja 72 u mjestu Zabrđe, na ravnom dijelu ceste, vozilom je prešla na stranu kolnika, izgubila nadzor te u zanošenju sletjela s kolnika, a potom vozilom udarila u betonski stup dvorišne ograde, a zatim i u zid kuće.

Vozačica je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava. Tijekom vožnje nije koristila sigurnosni pojas, dok je njenom vozilu istekla registracija. Protiv vozačice će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu”, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka policija.
 
“U subotu oko 14.30 sati na križanju Ulice grada Vukovara i Olibske ulice u Zagrebu, policijski su službenici zaustavili 54-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.

Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,67 g/kg u organizmu, a dodatnim provjerama utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog obavljanja izvanrednog zdravstvenog pregleda.

Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni gdje je proglašen krivim. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu 2.640 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci”, ističu u Policijskoj upravi zagrebačkoj.