Karamarko na Saboru HDZ-a: Očekivao sam da bi moj dolazak mogao izazvati pozornost javnosti, ali ni s kim nisam ništa dogovarao

Karamarko na Saboru HDZ-a: Očekivao sam da bi moj dolazak mogao izazvati pozornost javnosti, ali ni s kim nisam ništa dogovarao

‘Svijest da su naš identitet, a moguće i opstojnost, ugroženi dovela me danas u Lisinski’

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio je jučer na Općem saboru HDZ-a, nakon čega je objavio status na Facebooku. Objasnio je zbog čega je došao, ali i uputio prijedlog Andreju Plenkoviću u vezi parlamentarnih izbora. Počeo je time kako se odazvao pozivu kao što je to činio prigodom nekih obljetnica prošle i pretprošle godine. 

‘Naravno, očekivao sam da bi to moglo izazvati pozornost javnosti zbog toga što su za mjesec dana pred nama parlamentarni izbori. I kako to biva počela su naklapanja zašto sam došao, kako, što sam dogovorio, hoću li se kandidirati, s kime pregovaram, itd, itd… I da jasno odgovorim – nisam razgovarao niti dogovarao s nikim ništa. Moram priznati da sam dvojio ići na Sabor ili ne!? No, kad se pred nacijom uprizorio PRH sa svojom predizbornom bravurom, nakićenom verbalističkim savršenstvom, najavom ‘smrt fašizmu-sloboda narodu’, koalicijom kojoj će on (a tko drugi) biti na čelu, ipak sam odlučio doći do Lisinskog’, napisao je Karamarko.

Naveo je i kako se u koječemu ne slaže s politikom vrha HDZ-a iako prihvaća sve što je bilo uspješno. 

‘I mislim da je došlo vrijeme resetiranja nekih dijelova te politike zbog opstanka stranke i onemogućavanja izborne pobjede onih snaga koji neovisnu Hrvatsku niti su htjele niti ikada prihvatile. To je odgovornost trenutnog vodstva. Nadam se da ju i prihvaćaju’, poručio je Karamarko i dao prijedlog Plenkoviću što napraviti za parlamentarne izbore.

‘Ovim putem predlažem vodstvu stranke da HDZ formira što širu koaliciju domoljubnih, suverenističkih stranaka i tako se odupre i savlada najezdu protuhrvatskih, teškom demagogijom naoružanih, snaga. Galopiraju kozačkom energijom i neće birati sredstva.

O toj koaliciji treba razgovarati s Hrvatskom strankom prava, Hrvatskim bilom, Domovinskim pokretom i svakako umirovljenicima. Siguran sam da bi i braniteljske udruge podržale ovakvu opciju.

Ulazimo u još turbulentnija vremena i svi koji želimo sačuvati našu, krvlju stečenu neovisnu Hrvatsku, moramo biti jedinstveni. Kao nekad!

Svijest da su naš identitet, a moguće i opstojnost, ugroženi dovela me danas u Lisinski. Tuđmanova stranka mora opstati ali u onom obliku kako je narod želi i osjeća. Prepustiti Hrvatsku u ruke onima kojima je vanjskopolitički doseg Banja Luka bila bi tragedija naše generacije’, zaključio je Karamarko., piše dalmatinski portal