Robert policiji opsovao mater. Mora platiti 550 eura kazne

Robert policiji opsovao mater. Mora platiti 550 eura kazne

Robert je proglašen krivim i osuđen jer je policajcima opsovao mater na ulici. Mora platiti 550 eura.

Prema presudi, on je u kolovozu oko 20.40 sati u Zagrebu “omalovažavao i vrijeđao službene osobe, policijske službenike, prilikom vršenja službe i postupanja interventne policije na lokaciji Paromlinska 2a”.

“Policajce je vrijeđao raznim pogrdnim riječima i to “je*em vam mater, šta sam se ja za ovo borio, da bi vama govnima davao osobnu iskaznicu, je*em vam mater svima”. Dakle, omalovažavao je i vrijeđao službene osobe”, naglasila je sutkinja.

Čekali taksi

Robert je rekao kako je te večeri bio s Jankom na ulici, čekali su taksi, a djelatnici interventne i specijalne policije došli su do njih i zatražili ih osobne iskaznice.

“Janko im je dao osobnu, a ja sam odbio zbog nastupa policajca, odnosno načina na koji me je tražio osobnu. I nije istina da sam vrijeđao i omalovažavao policajce, niti sam im psovao mater”, branio se Robert.

Njegov prijatelj Janko kaže kako su se te večeri vraćali od njegove tete kod koje su bili na ručku. Čekali su taksi u Paromlinskoj kad je četvero policajaca izletjelo iz kombija.

Kao teroriste

“Imao sam osjećaj kao da teroriste hvataju. Dvojica su bila jako bezobrazna, a dvojica korektna. Jedan je tražio osobnu iskaznicu na neuljudan način, unosio se u lice. Ja sam ga pitao zašto me traže osobnu, a on mi je rekao da je mogu pokazati ili ću imati problema.

Zbog toga sam im dao osobnu, a Robert nije htio. Ali nije ih vrijeđao, nije im psovao mater. Policajcu je rekao da ga poštuje kao čovjeka, ali ne poštuje hrvatsku policiju”, ispričao je Janko kojeg su tada pustili, a Roberta priveli.

No, sutkinja je povjerovala svjedočenju policajaca te je Roberta osudila na 500 eura kazne i 50 eura troškova postupka. Robert je, inače, nezaposlen i uzdržava ga majka, a dosad nikad nije prekršajno ni kazneno osuđivan., doznaje danica