Zaželi podršku – kvalitetna skrb za vitalnu starost

Zaželi podršku – kvalitetna skrb za vitalnu starost

Predsjednica Udruge Studio B Nikolina Jureković jučer je, 11. ožujka, sudjelovala na svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za projekt „Zaželi podršku – kvalitetna skrb za vitalnu starost“. Svečanost je održana u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda +, Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“, te Državnog proračuna RH u iznosu od 396.000,00 € sa stopostotnim financiranjem, što je dosad najveća ugovorena vrijednost projekta Udruge.

Svečanosti su nazočili ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, predsjednik Županijske skupštine BPŽ i saborski zastupnik Pero Ćosić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar kao i ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Luka Čirko.

Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom na području općina Vrbje i Davor kroz razvoj i pružanje deficitarne socijalne usluge.

Specifični cilj je pružanje usluge potpore i podrške za ukupno 48 starijih osoba i osoba s invaliditetom kroz organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba korisnika_ica i podjelu paketa potrepština u razdoblju od 33 mjeseca koje će obavljati 8 pružatelja_ica usluge. Projekt ćemo provoditi u partnerstvu s Općinom Davor, u trajanju od 36 mjeseci, do 11. ožujka 2027. godine.

Udruga i Općina će prilikom odabira korisnika_ica projekta postupati transparentno i poštovati načela jednakog postupanja te zabrane diskriminacije te će na svojim mrežnim stranicama objaviti Javni poziv za iskaz interesa radi pravovremenog informiranja zainteresiranih pripadnika_ica ciljane skupine. Isti će sadržavati kategorije ciljnih skupina, popis dokazne dokumentacije, kriterije prednosti kod odabira, te kontakte projektnog tima ispred nositelja i partnera u svrhu dobivanja pojašnjenja i dodatnih informacija.

Ovaj je projekt nastavak uspješno provedenog projekta partnerskog konzorcija kroz Zaželi – program zapošljavanja žena I. Sigurni smo kako ćemo njime doprinijeti razvoju lokalne zajednice, smanjenju nezaposlenosti i prevenciji institucionalizacije naših starijih sugrađana. Pozivamo sve zainteresirane osobe, pružatelje_ice usluge, odnosno korisnike_ice na praćenje službenih web stranica Udruge Studio B i partnera kako bi se pravovremeno informirali o raspisivanju Javnih poziva!